1353

2024.05.26. 10:23

Egy gyermeknapi telefonhívásra buzdít az Ökumenikus Segélyszervezet

Gyermekek százainak szerveznek élménygazdag programokat országszerte az Ökumenikusok gyermeknap környékén. A rendezvények kapcsolódnak a segélyszervezet május elején meghirdetett, 1353-as adományvonalon támogatható országos pénzadománygyűjtéséhez. Kapaszkodó programjával több mint 3000 gyereknek ad esélyt az Ökumenikus Segélyszervezet a szegénység okozta hátrányok leküzdésére, egész évben zajló fejlesztő foglalkozásokkal, és nyári gyermektáborokkal.

MW

Gyermekek százainak szervez élménygazdag programokat országszerte az Ökumenikus Segélyszervezet gyermeknap környékén

Forrás: Ökumenikus Segélyszervezet

A karitatív szervezet gyermekeket segítő központjai idén is vidám közösségi programokkal készültek a gyermeknapra. Orosházától kezdve Szolnokon, Olaszliszkán, Szendrőn, Vizsolyon, Kastélyosdombón át Kaposvárig és számos további helyszínen tartanak játékos foglalkozásokat rászoruló gyermekek számára – közölte az Ökumenikus Segélyszervezet vasárnap.

Gáncs Kristóf, a segélyszervezet kommunikációs igazgatója elmondta, hogy egy gyermek egész életét meghatározhatja, hogy milyen kapaszkodókat kap meg gyermekkorában, és melyek azok a kapaszkodók, amelyek önhibáján kívül hiányoznak – mint a család, a szerető otthon, az élelem, a fejlesztő foglalkozások vagy például a közösségi élmények. Kevesebb kapaszkodó, kevesebb esélyt jelent a célok megvalósítására.

Idén is azért indították el tavaszi adománygyűjtésüket, hogy hátrányos helyzetű gyermekek ezreinek tudjanak segítséget – kapaszkodót – nyújtani a felzárkózáshoz. Kapaszkodó programja keretében összesen több mint 3000 nehéz körülmények között élő gyermekkel foglalkozik rendszeresen az Ökumenikus Segélyszervezet. Olyan gyerekeknek nyújtanak kapaszkodót, akik a segélyszervezet támogatása nélkül nem indulhatnának társaikkal egyenlő esélyekkel az életben.

Az Ökumenikus Segélyszervezet a mai gyermeknap alkalmával arra biztat, hogy minél többen gondoljanak egy telefonhívás erejéig a nehéz sorsú gyermekekre! A 1353-as adományvonal tárcsázásával hívásonként 500 forintot lehet adományozni

– tette hozzá a kommunikációs igazgató.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában