Hallgassa élőben!
Fotó: Kisbenedek Attila / Magyar Nemzet

„Az iszlám és kereszténység civilizációs harcának korát éljük”

Az Európai Egyesült Államok az Európa-mániások délibábja, akik anélkül rombolják le a szuverén nemzeteket, hogy legalább európai szuverenitást teremtenének a helyébe – mondta Éric Zemmour, aki a IV. Budapesti Demográfiai Csúcson járt Budapesten. A bevándorlásellenes francia publicistának 11 százalékos népszerűséget mérnek bő fél évvel az elnökválasztás előtt, vagyis mil­liók szavaznának rá, ha most lenne a voksolás. Zemmour ezúttal sem fedte fel, hogy hivatalosan is jelölteti-e magát.

Éric Zemmour a Magyar Nemzetnek adott interjút.

A IV. Budapesti Demográfiai Csúcson azt mondta, a magyarok jól megérzik a veszélyt. Mit ért ezalatt?

Ez azt jelenti, hogy a magyaroknak kettős politikai tapasztalatuk van. Az egyik az iszlám-ottomán megszállásból fakad, a másik pedig a szovjet uralomból, ami egy totalitárius rendszerben való alávetettséget jelentett. Ennek a kettős tapasztalatnak a birtokában a magyarok különös élességgel szűrik ki a ránk leselkedő veszélyforrásokat, az iszlám inváziót, illetve a progresszív ideológiát, ami totalitárius rendszer, noha a gulág nélkül az. Orbán Viktor vezetésével a magyarok mindkettőnek ellenállnak, és azt gondolom, ez nem véletlen. A népeket a történelmük alakítja, és az, hogy miként reagálnak, az is a történelmüktől függ. René Girard, a francia értelmiségi írja egyik utolsó könyvében, az Achever Clausewitzben (Beteljesíteni Clausewitzet), hogy ma olyan korszellembe kell hogy belépjünk, ahol közelebb állunk Martell Károlyhoz és a keresztesekhez, mint a francia forradalomhoz és a második császárság iparosításának következményeihez. Ma ugyanúgy az iszlám és a kereszténység, a Kelet és a Nyugat civilizációs harcának korát éljük. Ez a harc sohasem szűnt meg. Az egyik alapeleme pedig a demográfia.

Mennyiben?

Annyiban, hogy a Nyugat – a berlini fal leomlása óta önöket is ideértve – egy másik jelenség alávetettségében él, a dekonstrukcióéban. Az 1960-as évek óta az értelmiségünk, az elitünk, az egyetemeink amerikai mintára átvették azt, amiről Allan Bloom már régen oly kitűnően írt: a leépítés, az elutasítás szemléletét. Belénk oltották, hogy bűnösök vagyunk. Bűnösek vagyunk a rabszolgaságért, a második világháborúért, a zsidók kiirtásáért, a gyarmatosításért, a nők, a gyermekek, a feketék, a muszlimok elnyomásáért. Mindenért. És azért, hogy e bűnök alól feloldozást nyerjünk, mindenre képesek vagyunk, a saját civilizá­ciónk elpusztítására is. De a kelet-euró­pai országok mentesülnek ezalól, mert ők viszont áldozatok voltak, a kommunizmus és a Szovjetunió áldozatai, és ez – micsoda történelmi paradoxon! – most felvértezi őket, felmentve őket a bűnök alóli feloldozás kényszere alól. A történelemben néha vannak ilyen szórakoztató, egyszerre tragikus és fura csavarok. De minek a dekonstrukciójáról is beszélünk? Először a nemzetet, aztán a családot, majd az apai szerepet, magát az embert, a biológiai nemeket építik le. Hét éve írtam erről a Suicide français (Francia öngyilkosság) című könyvemben: a dekonstrukciót a kigúnyolás követi, majd az elpusztítás. A nemzet, a család és az egyén elpusztításában szövetséges az iszlám is, ami a meggyengülésünket kihasználva a saját normáit erőlteti ránk. Mit is fejez ki például a muszlim nők fejkendője? Azt, hogy iszlamizálják az ut­cáinkat, az övék a nyilvános tér.

Budapesten fogadta Orbán Viktor kormányfő is. Miről beszéltek?

Ugyanezekről a dolgokról. És azt hiszem, tökéletesen érti ezeket, Nyugat és Kelet, Észak és Dél civilizációs harcát. Megvédi a népét, megépítette a határkerítést, és védelmet nyújt a dekonstrukcióval, Soros Györggyel és az LMBTQ-lobbival szemben is. Mindkét fronton harcol, amely számít ma. Számomra is tanulságos volt a tapasztalat, amelyet megosztott velem.

Láthatóan fontos a magyar vezetésnek a kapcsolat a francia jobboldallal. A csúcs vendége volt Marion Maréchal volt képviselő, Jean-Marie Le Pen unokája is.

Csakhogy a francia jobboldal ma nem jobboldali – legalábbis ami A Köztársaságiak, az LR vezetőit illeti. A francia jobboldal alávetette magát a baloldalnak, a legjobb esetben is csak centrumnak nevezhető. Akár Emmanuel Macron mögé is beállhatnának, ugyanazokat vallják, mint az elnök.

Most hazatér Franciaországba. Bejelenti végre, hogy indul az elnökválasztáson?

Majd meglátjuk.

Azért az új könyvéből és a médiaszerepléseiből ítélve láthatóan készül valamire.

A készülődés lehetőséget ad számomra, hogy megismertessem az elképzeléseimet a franciákkal. Noha nem vagyok hivatalos jelölt, én vagyok az egyetlen, akinek javul az ázsiója. Mindenki más stagnál vagy lejtmenetben van. Marine Le Pen népszerűsége hat hónap alatt tíz százalékpontot zuhant, 28 százalékról 18-ra esett vissza. Macron kihívói közül Xavier Bertrand ­14-15 százalékon áll, Valérie Péc­resse egy helyben toporog. Nincs dinamikájuk. Csak nekem van. Persze az idő engem is szorít, hamarosan közlöm majd a döntésemet.

Önnek 11 százalékra taksálták a népszerűségét. Hogy érzi, akár nyerhet is?

A politika nem a számtanról szól, hanem a dinamikáról. Három százalékon kezdtem, aztán ötöt, hetet, nyolcat, tízet, majd tizenegyet értem el. Mégpedig elég gyorsan. Meglátjuk.

A minap Jean-Luc Mélenchonnal, a radikális baloldali jelölttel vitázott. Mit mondana Macronnak, ha ő ülne önnel szemben, mondjuk a jövő tavaszi második, döntő forduló előtt? Hol szúrta el az elnök ön szerint?

Szerintem ő nem érti az ország létét fenyegető kihívást. Noha fiatal ember, fejben öreg. Mintha a 70-es években élne, Valéry Giscard d’Estaing és Michel Rocard kortársaként. Azt hiszi, hogy a gazdaság ma a legnagyobb törésvonal. Pedig a civilizáció, az identitás, a nemzet sorsa az. Nem érti, mit mondott René Girard. Azzal foglalkozik, hogy erre vagy arra költsük-e a GDP két százalékát. Nem mondom, hogy ez nem fontos, de a mérleg másik serpenyőjében Franciaország hanyatlása és eltűnése van. Ez azért nem ugyanaz – ez már élet-halál kérdése.

Láttam az előbb, nagyon szívélyes a kapcsolata Marion Maréchallal. A nagynénjéről, Marine Le Penről is elmondható ugyanez, aki a riválisa a jobboldalon?

Nagyon kedvelem Mariont. A nagynénjével nem ilyen bensőséges a kapcsolat.

Mi a fő különbség a kettejük politikája között?

Le Pen a politikai centrumhoz való igazodást választotta, ami szerintem taktikai és stratégiai hiba. A franciák 70 százaléka viszont egyetért azzal, amit én mondok az iszlámról.

Sokan ma is emlegetik a 2017-es tévévitát, amelyen Le Pen leszerepelt Macronnal szemben. Ön viszont publicistaként a vitákból él. Jobb debattőrnek tartja magát?

Ez vele a másik probléma. A vitában a saját szavazóit alázta meg. Én szeretek vitázni, de nem a vita ked­véért: az elképzeléseimet védelmezem.

És legyőzné Macront?

Minden lehetséges.

Mi a francia elnökválasztás tétje az értékválságban szenvedő, megosztott Európai Unió szempontjából?

Beszéltünk erről Orbán Viktorral, és teljesen egyetértettünk. Rá kell szorítanunk az Európai Bizottságot, hogy térjen vissza eredeti hatásköréhez, a közös piac igazgatásához. Egyben pedig hagyjon fel azzal, hogy egy progressziót valló kisebbség elképzeléseit erőlteti rá a tagállamokra, és bele akar szólni mindenbe, mégpedig a nagyok, Németország és Franciaország cinkossága mellett. Fel kell hagyni azzal a szemlélettel, amelyet az elitünk és Macron is vall, hogy az Európai Egyesült Államokban van a jövőnk. Nem Texas vagy Wyoming vagyunk. Ez az egész az Európa-mániások délibábja, akik anélkül rombolják le a szuverén nemzeteket, hogy legalább európai szuverenitást teremtenének a helyébe. Ez mítosz, utópia. A németek és a lengyelek például nem akarnak önálló európai védelempolitikát, végső soron mindig az Egyesült Államok mögé sorolnak be. Macron sem fogja tudni elérni, amibe Charles de Gaulle-nak is beletört a bicskája. Vagyis a közös piacot meg kell hagyni az Európai Bizottságnak, minden mást – így a bevándorláspolitikai, határőrizeti hatásköröket is – pedig a szuverén nemzetállamoknak, a népeknek.

De ez nem lehetséges a nagy tagállamok fellépése nélkül…

Pontosan. Az Európai Bizottságot nekik kell erre rászorítaniuk. Ahogy Jacques Chirac mondta: Brüsszel önmagában még hadat üzenni sem tud. Sztálin is megkérdezte egyszer, hány hadosztálya van a pápának.

 

Borítókép: Éric Zemmour francia publicista. Forrás: ATTILA KISBENEDEK

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Méteres sütemény, ahogy a nagyi készíti

Hozzászólások

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Méteres, a karácsonyi asztal dísze
Hirdetés
A zeneművészet fiatal tehetségeit díjazta az MVM
Planet Budapest 2021
Süli János: atomenergia nélkül nincs zöld jövő és alacsony rezsi
megrázó / 1 órája
„Innen már nem megyek haza” – koronavírus-áldozatok utolsó mondatai szeretteikhez
Az elengedés mindenki számára nehéz, akkor pedig még inkább, ha egy járvány szakítja szét a családokat.
Gyász
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy PINTÉR ISTVÁNNÉ (született: Bognár Mária) 86 éves korában, 2021. november 22-én elhunyt. Temetése 2021. december 3-án 13.00 órakor lesz a tiszasülyi temetőben. Temetése után mise a templomban. A gyászoló család Elízium Kft.
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy SZABÓ IMRÉNÉ (született: Vajon Rozália) életének 87. évében 2021. november 24-én elhalálozott. Temetése 2021. december 6-án 14.30 órakor Szolnokon a Kőrösi úti temetőben lesz. Gyászoló család
Fájdalommal tudatjuk, hogy CSIDER MIKLÓS volt volán dolgozó 2021. november 13-án, életének 91. évében elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatója 2021. december 3-án 10.00 órakor a szolnoki római katolikus temető ravatalozójában lesz. Emléke örökké szívünkben él. A gyászoló család Pietas Kft.
Hálás szívvel mondunk köszönetet mindazoknak, akik szeretett halottunk HÉJA ISTVÁNNÉ temetésén megjelentek, koszorúikkal, virágaikkal fájdalmunkat enyhíteni igyekeztek. A gyászoló család
Szomorú szívvel tudatom, hogy LŐKÖS MÁRIA a Dohányfermentáló volt dolgozója életének 94. évében, 2021. november 15-én örökre megpihent. Búcsúztatása 2021. december 7-én 12.00 órakor lesz a szolnoki Kőrösi úti temető kis ravatalozójában. Gyászoló fia
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy ROJKÓ ZOLTÁN életének 53. évében, tragikus hirtelenséggel elhunyt. Felejthetetlen szerettünk búcsúztatója a szolnoki római katolikus temető ravatalozójában 2021. december 2-án 13.00 órakor lesz. Hamvaitól a Tiszán veszünk végső búcsút. Kérjük részvétüket 1 szál virággal fejezzék ki. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik és mérhetetlen gyászunkban osztoznak. A gyászoló család
EMLÉKEZÉS SZELECZKI JÁNOSNÉ (született: Kobela Anna) halálának 30. évfordulójára. 30 éve már, hogy megpihent a dolgos szív. Áldás és hála övezi a sírt. Szerető feleség voltál, drága édesanya. Bánatos családodnak most az őrangyala. Szerető férjed és családjaid
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy KOLLÁNYI ISTVÁN 77 éves korában, 2021. november 19-én ehunyt. Felejthetetlen halottunk hamvasztás utáni búcsúztatása 2021. december 3-án 11.00 órakor a Belvárosi Nagytemplomban lesz. Drága emléke szívünkben örökké él. Gyászoló család
Köszönetet mondunk mindazoknak, akik szeretett halottunk IFJ. LAKATOS IMRE temetésén megjelentek, koszorúikkal, virágaikkal, fájdalmunkat enyhíteni igyekeztek. Külön köszönjük az Aquarea Kft. vezetőinek és dolgozóinak a részvételt. Gyászoló felesége, gyermekei, édesanyja, édesapja, testvére
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy drága Feleségem, szeretett Édesanyám, Nagymami SIPOS JENŐNÉ (Szabó Rozália Rózsa) szolnoki, tiszajenői lakos hosszan tartó, súlyos betegségekkel küzdve 2021. november 6-án, életének 87. évében elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2021. november 30-án 11.30 órakor a szolnoki Kőrösi úti ravatalozóban lesz, majd hamvait a református temetőben helyezzük örök nyugalomra. Köszönetet mondunk a Hetényi Géza Kórház összevont 2. számú belgyógyászati osztályon Dr. Ritli Tibor főorvos úrnak, az osztály nővéreinek akik mindent megtettek azért, hogy az elhunyt utolsó napjai és percei fájdalmát enyhítsék. Hálásan köszönjük háziorvosunk Dr. Lovász Tibor főorvos úrnak és asszisztensének Andikának több mint 25 éven át nyújtott gyógyításért, önzetlen támogatásért, segítségnyújtásért. Köszönjük a búcsúztatón megjelenő minden résztvevőnek hogy, jelenlétükkel gyászunkban osztoznak, és ezzel fájdalmunkat enyhítik. A gyászoló család
MEGEMLÉKEZÉS Kosaras Józsefné (született Kun Anna) halálának 21. évfordulója alkalmából. "Telnek a napok, a hetek, a hónapok, hiányzik valaki, aki örökre itt hagyott. Az élet csendesen megy tovább, de fájó emléked elkísér egy életen át." Szerető családja
"Keresheted őt, nem leled hiába, Se itt, se Fokföldön, se Ázsiába, a múltba sem és a gazdag jövőben, akárki megszülethet már, csak ő nem." Az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis fájdalommal tudatja, hogy életének 68. évében elhunyt HEGYI LÁSZLÓ Nyá. örnagy az MH 89. Vegyes Szállítórepülő Ezred volt szociális és érdekvédelmi tisztje. Temetésének időpontja 2021. december 13-án (hétfőn) 11.00 órakor lesz a szolnoki Kőrösi úti temetőben katonai tiszteletadással.
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy MÁTÉFFY ENDRÉNÉ (Született: Kammerer Mária) a régi 60-as Csemege nyugdíjasa életének 82. évében váratlanul hirtelenséggel elhunyt. Búcsúztatása 2021. december 10-én 10.00 órakor lesz. A szolnoki római katolikus (Kőrösi úti) temető ravatalozójában. "A halálnak éjszakája őt nem adja vissza már, mert sírok jéghazája át nem léphető határ. Legyen sírod a béke, aludd csendes álmodat, tisztelőid kegyelettel állják körül sírodat." (Rossa E.) Gyászolják: családja, barátai
"Csillag lett, mert szívből szeretett, mi úgy szerettük, ahogy csak lehetett. Elment tőlünk, mint a lenyugvó nap, de szívünkben örökké ott marad." Szomorú szívvel tudatjuk, hogy PÁLINKÁS IMRÉNÉ (született: Tugyi Mária) 2021. november 13-án, életének 86. évében elhunyt. Búcsúztatása 2021. december 10-én 13.00 órakor lesz a szolnoki római katolikus (Kőrösi úti) temető ravatalozójában. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik a búcsúztatóján megjelennek és fájdalmunkban együttéreznek. A gyászoló család
„Csendesen alszik, megpihent végleg, angyalok bölcsője ringatja már, nem jöhet vissza, hiába hívjuk, emléke szívünkben otthont talál…” Fájdalomtól megtört szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy DR. SASS ZOLTÁN (Kőtelek nyugalmazott főállatorvosa) 2021. november 6-án, életének 84. évében örökre megpihent. Búcsúztatását 2021. november 27-én 11.00 órakor Kőtelken tartjuk a Szent István téren. Kérjük, hogy kegyeletüket egy szál virággal fejezzék ki. Hamvait szűk családi körben helyezzük el. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik a búcsúztatón részt vesznek és gyászunkban osztoznak.
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy BARCSIK TIBOR TAMÁS életének 76. évében örökre megpihent. Hamvasztás utáni búcsúztatója 2021. december 3-án 13.00 órakor a szolnoki Kőrösi úti temető ravatalozójában lesz. A gyászoló család
EMLÉKEZÉS "Nem az a fájdalom, amelytől könnyes a szem, hanem amit szívünkben hordunk némán, csendesen." DR. KATONA IVÁN érsebész főorvos halálának 7. évfordulóján. Szerettei
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy FÖLDI LÁSZLÓ életének 69. évében 2021. november 7-én elhunyt. Búcsúztatása 2021. november 25-én 10.00 órakor lesz a szolnoki római katolikus (Kőrösi úti) temető nagy ravatalozójában. Kérjük kegyeletüket egy szál virággal fejezzék ki. A gyászoló család
Szomorú szívvel tudatjuk mindazokkal, akik szerették, ismerték, hogy LAKATOS IMRE (1965-2021) 2021. november 8-án, 56. életévében, hosszú kitartó harc után örökre az angyalok közé költözött. Búcsúztatása 2021. november 23-án 14.30 órakor a szolnoki római katolikus temető ravatalozójában lesz. "Kit szeretünk miért hagy itt? Istenem Miért megy el? Hisz ő is csak Tebenned hitt. Mondd akkor mért vitted el?" (Szabó Balázs) A gyászoló család
Hálás szívvel mondunk köszönetet mindazoknak, akik szeretett halottunk GYURCSÁNYI KÁROLY temetésén megjelentek koszorúikkal, virágaikkal fájdalmunkat enyhíteni igyekeztek. Szerető felesége, unokái, dédunokái és a gyászoló család
Egyházak / 2 órája
Semjén: a vallási turizmus az ember teljes antropológiai valóját megszólítja
vadító idomok / 2 órája
Hihetetlenül erotikus fotón pózolt a magyar luxusfeleség
Csendülő – Hallható Természetvédelem / 2 órája
Kíváncsi, milyen a tikkasztó alföldi nyár hangja? Most ezt is meghallgathatja!
Komolyzenei tehetségkutató / 3 órája
Kialakult a Virtuózok V4+ nemzetközi mezőnye
Galériával / 3 órája
Munkásszállót varázsoltak a régi rizshántoló épületéből Karcagon
Daróczi Erzsébet
Felforgatta a művészeti piacot / 3 órája
Az NFT került az ArtReview művészeti magazin idei toplistájának élére