Hirdetés

2018.02.06. 11:40

Komplex logisztikai megoldások – BI-KA Kft.

A kezdeti családi vállalkozás mára közel 200 munkatársat foglalkoztat, 7 milliárdos éves árbevétellel rendelkezik, és ezzel a régió meghatározó, komplex logisztikai szolgáltatójává nőtte ki magát.

Szécsi Gabriella 2013 eleje óta ügyvezetője a szolnoki székhelyű BI-KA Logisztika Kft.-nek – vele beszélgettünk a vállalat előző esztendejéről és a jövőbeni tervekről.

– Vállalatunk sikeres évet zárt, terven felül, közel hétmilliárd forintos árbevételt értünk el. Ez – a dráguló erőforrások, valamint a fuvarozási és logisztikai piacon jelenlévő kiemelkedő verseny ellenére is – 11%-os növekedést jelent árbevétel oldalon.

– Milyen innovatív fejlesztések járultak hozzá a sikerhez?

– Tavaly 20 darab ultralight, azaz könnyített félpótkocsival bővítettük járműparkunkat, de új, modern telematikával felszerelt félpótkocsikat is beszereztünk.

– Tandemeszközökkel is gyarapodott flottánk, amelyek egy nyerges szerelvényhez képest 30 százalékkal, valamint akár 24 tonna raksúllyal is megbirkóznak. 2017-ben közel 100 eszközzel voltunk jelen Európa útjain.

– Regionális raktár-logisztikai központként működünk a Tószegi úton, ahol vasúti áruforgalmat bonyolítunk, és immáron közel 15 ezer négyzetméteren gazdálkodunk.

– De nem ezek az egyedüli sikerek…

– Nem bizony! Idén ismét felkerültünk a mértékadó Figyelő üzleti magazin TOP 200 Feltörekvő vállalatok listájára, valamint a Magyar Speditőr Toplista első 25 helyezettje között végeztünk.

Szécsi Gabriella

– Megjegyzem, egyedüli, fennállása óta magántulajdonban lévő vállalatként. Ráadásul a JNSZ megyei Kereskedelmi és Iparkamara 50 legbefolyásosabb társas vállalkozásai közé sorolta ismételten a BI-KA Logisztika Kft-t. 2017 elején a fővárosban is kihelyezhettük a cégért, és megnyithattuk irodánkat, amivel elindult a közép-magyarországi régión kívüli terjeszkedés.

– Tavasszal egyedüli magyar vállalatként voltunk jelen a világ legnagyobb logisztikai szakkiállításán, Münchenben.

– A 2017-es évet beárnyékolja az alapító-tulajdonos, dr. Karmazin György váratlan és tragikus halála. Milyen változásokkal járt ez a vállalat életében és mik a tervek 2018-ra?

– Dr. Karmazin György neve egybeforrt a BI-KA Logisztikáéval, mindemellett főiskolai és egyetemi oktató, a magyar logisztikai élet meghatározó szakembere, sikeres sportember és sportvezető, családfő volt.

– A nem várt tulajdonosváltozás után dr. Karmazinné Bíró Anita lett a BI-KA Logisztika Kft. tulajdonosa. A stratégiai és operatív vezetésért, a vállalat jövőbeni irányainak meghatározásáért továbbra is az általam vezetett menedzsment felel majd.

– Vállalatunk számára az idei évre is kétszámjegyű árbevétel-növekedést határoztunk meg. Ezt a meglévő szállítmányozási tevékenységünk fejlesztésével, új vonalak nyitásával, flottánk fejlesztésével és speciális eszközök beszerzésével, valamint egyedi igények kielégítésével kívánjuk elérni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!