hirdetés

2021.03.25. 00:00

Számtalan lakást varázsolt otthonossá terveivel

Ungvári Henrietta csak néhány hónapja csöppent a vállalkozók világába. Ma már elismert lakberendezőként keresik fel ötleteikkel, vágyaikkal azok, akik lakóterek, közületek építése, átalakítása előtt állnak és a segítségét kérik, legyen szó akár irodáról, lakásról vagy családi házról. A munkájában a kihívás, egyben a célja is, hogy minden projektben a megbízó igényeinek megfelelő méretű, hangulatú élettereket alakítson ki.

PR cikk

Ungvári Henrietta

Forrás: Beküldött fotó

Az idei év különös megtiszteltetéssel indult Ungvári Henrietta számára. Rövid, de tartalmas pályafutását Magyar építészet és építőművészet kategóriában Príma díjra való jelöléssel jutalmazták. Büszkeséggel tölti el, és újabb lendületet, energiát ad ahhoz, hogy tudja, jó úton jár.

– Új célokra kell fókuszálnom, szakmailag, emberileg helytállni és méltó lenni erre a megtisztelő elismerésre – mondta a lakberendező.

Henrietta éveken át közgazdász szakterületen dolgozott, miközben folyamatosan érlelődött benne a vágyott szakma elsajátításának gondolata.

– Amikor a gyerekek kirepültek a családi fészekből, adódott egy munkalehetőség Budapesten. Négy évig ott dolgoztam, közben elvégeztem a lakberendező és látványtervező tanfolyamot. Igyekeztem minél nagyobb szakmai tudásra szert tenni.

Mindez csak úgy volt lehetséges, hogy a családom mindig mindenben támogatott, és támogatnak a mai napig is

– mesélte Henrietta, aki néhány hónapja építi önálló vállalkozását. A kezdeti nehézségekről is őszintén beszélt.

– Hazudnék, ha azt mondanám, hogy minden nehézség nélkül ment, de belerázódtam. Vállalkozásszervező szakirányon végeztem a főiskolán, így megvoltak az alapok, amire lehetett építkezni. Aktualizálnom kellett a korábban megszerzett ismereteimet, mit hogyan kell csinálni, és hogyan érdemes belevágni – mondta.

Egy lakberendező munkája igen változatos, elsődleges feladat az ötletek és igények összehangolása a lehetőségekkel. A legfontosabb azonban az, hogy a végeredménynek minden esetben meg kell felelnie a megbízó elvárásainak.

– Mindenki a saját stílusára szabott környezetben érzi jól magát – vallja Henrietta, aki minden munkájára különleges kihívásként tekint, legyen szó akár egy otthon vagy iroda kényelmes, praktikus és egyben funkcionális megtervezéséről.

Fotó: Beküldött fotó

– A munkám során fontos a térszervezés, bútorozás, színharmónia, a megfelelő világítás kialakítása, számos részlet összhangját kell megteremteni, hogy a végeredmény egy kerek egész lehessen. Miután felveszem a kapcsolatot a megbízóval igyekszem minél rövidebb időn belül, minél több információt megtudni a terveikről elképzeléseikről és a mindennapi rutinjukról. Oldalakon keresztül sorolhatnánk a kérdéseket, amik felvetődnek egy otthon vagy iroda kialakítása során. Az információk összegyűjtését követően vázlatokat, méretezett bútorterveket készítek, színben és elrendezésben ötletelek, tapétát, textileket, burkolatokat válogatok, hangulati montázst állítok össze.

Fontos, hogy mindenki számára a neki megfelelő stílust és hangulatot találjuk meg

– vélekedett a szakember.

– A digitalizáció felé hajló világ és az internet megkönnyíti a munkát, hiszen áthidalhatóak a távolságok. Szinte mindegy, hogy a világ mely pontjáról keresnek meg, Szolnok és vonzáskörzete mellett külföldre is terveztem már. A megrendelőim a lakás vagy ház alaprajzát küldik, ez alapján együtt találjuk ki a belső tér kialakítását. Ha adott a lehetőség, akkor szükség esetén én mérem fel a helyszínen a méreteket – avatott be a munkafolyamatokba.

Ungvári Henrietta
Fotó: Beküldött fotó

– A tervezést követően, sok esetben a kivitelezés során is kérik a támogatásomat, hiszen az építkezés, felújítás folyamatának talán ez a legnehezebb időszaka. A kivitelezőkkel való egyeztetés, a munkafolyamatok időbeni összehangolása a legtöbb embernek nehézséget okoz, hiszen a saját életük, a munka, család mellett kell megoldani számos olyan feladatot, amiben nincs rutinjuk, nincs szakmai ismeretük. Volt olyan eset, amikor úgy telefonált rám a megbízóm, hogy épp a villanyszerelővel próbálnak egyeztetni, de a szakember kérdését sem értik, el tudnék-e szaladni, hogy segítsek – elevenítette fel egyik megbízása részletét.

Ungvári Henrietta szerencsésnek érzi magát, hiszen elmondhatja, hogy a munkája a hobbija.

– Mindenki a saját igényeire szabott környezetben érzi jól magát, én abban tudok segíteni, hogy ezt egy közös munka során, együtt teremtsük meg – fogalmazott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában