Hirdetés

2023.03.31. 16:48

„Mozgásban tartjuk Szolnokot”

Szolnok méltán ismert kulturális és sportéletéről, melyben több tekintetben is aktív szerepet vállal a Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. Legyen szó a fiatalok tehetséggondozásáról, a sport által az egészséges életmódra nevelésről vagy a színvonalas rendezvények során a hagyományok ápolásáról, melyek mind hozzájárulnak a szabadidő kulturált, hasznos eltöltéséhez.

A mozgásszegény hétköznapokban fontos, hogy a sport ne csak az élversenyzők kiváltsága legyen, hanem az aktív pihenést kedvelő városlakók és a Szolnokra látogatók is a mai kor igényeit kielégítő sportlétesítményekben juthassanak sportolási lehetőséghez. Ennek érdekében a Szolnoki Sportcentrum több helyszínen is „nyitott kapukkal” várja a mozgást kedvelőket.

„ITT JÓ HELYEN JÁRSZ, NÁLUNK A MOZGÁS ÖRÖM!”

A mozgás szerelmeseit szabadtéri sportpályákkal, Tenisz Clubbal és Squash Clubbal várják a Tiszaligetben, a város legszebb zöldövezetében. A kajakosok bázisa a Holt-Tiszai Vízisport Központ mellett a tanmedencével ellátott tiszaligeti kajak-kenu ház. A városi sportcsarnok pedig számos sporteseménynek és kulturális rendezvénynek ad otthont az egész év során. A hangulatos környezetben elhelyezkedő Holt-Tiszai Vízisport Központ rendszeresen helyszínt biztosít az országos szintű versenyeknek. Itt készülnek fel nemcsak a helyi sportiskolás kajak-kenu versenyzők, hanem a felnőtt élvonal, a magyar kajak-kenu válogatott versenyzői is.

Ehhez kapcsolódóan érdekességként elmondható az a tény, hogy a sportág nemzetközi eredményességének köszönhetően Szolnokon a legnagyobb az egy négyzetméterre eső olimpiai és világbajnoki aranyérmesek száma a féléves szezon időszaka alatt.

A sportfunkciók mellett családi és vállalati rendezvények szervezésére egyaránt alkalmas a vízparti létesítmény. A Széchenyi városrészen a Zöld Ház Tornaterem, a műfüves labdarúgópálya, valamint az Abonyi úti Judo központ és a Tallinn Sport- és Szabadidő Központ tovább gyarapítják a mozgásformák gyakorlásának lehetőségét.

 

VÉSŐ ÚTI SPORTKÖZPONT ÉS STRANDFÜRDŐ

A Véső úton található modern létesítmény több sportág számára biztosít felkészülési és versenyszervezési helyszínt. A központban 400 méteres rekortánborítású atlétikai versenypálya, 100 méteres futófolyosó, valamint kosárlabdacsarnok és vívótermek is találhatóak. A judo és birkózás sportágban tevékenykedők számára jó hír, hogy az e célt szolgáló épületegyüttes is megnyitja kapuit a jövőben. A 2020-ban újonnan átadott strandfürdő több medencével várja a fürdőzni vagy úszni vágyó sportolókat és családokat.

 

A SZOLNOKI SPORTISKOLA MAGYARORSZÁG LEGJOBB SPORTISKOLÁI KÖZÖTT

A Szolnoki Sportcentrum – Sportiskola egyik legnemesebb feladata az utánpótlás- nevelés területén a tehetségek felkutatása. A rendszeres iskolai toborzók és a nyári gyermektáborok (800 diák részvételével) alkalmával lehetőség nyílik a fiatalok körében népszerűsíteni a sportot, mint mozgásformát, ezáltal az egészséges, aktív életmódot. Jelenleg 7 sportágban (atlétika, judo, evezés, kajak-kenu, kosárlabda, röplabda, vívás) 6-18 éves korosztályban mintegy 1300 sportoló tartozik a Szolnoki Sportcentrum – Sportiskola kötelékébe, közöttük sok olyan fiatal reménységgel, akik a jövő bajnokai lehetnek.

Ezt méltán bizonyítják a 2022-ben elért kimagasló eredmények: 33 magyar bajnoki cím és 95 dobogós helyezés, 29 válogatott sportoló.

A sport szeretete egy nagy családdá kovácsolja ezt az elhivatott sportolókból, kiemelkedő szaktudással rendelkező edzőkből és természetesen a támogató szülőkből álló közösséget. Hogy mi az, ami hajtja a Szolnoki Sportcentrum – Sportiskola munkatársait? Az elhatározás, hogy minél több embert megismertessenek a sport és a mozgás szeretetével. Jelmondatukkal is ezt szeretnék erősíteni: Élj a sporttal!

 

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK:

www.szolsport.hu 

Facebook: Szolnoki Sportcentrum – Sportiskola 

Facebook: Szolnoki Sportcentrum – Rendezvények

 

Tartalmas programokkal várják a családokat egész évben 

Évente több diák- és szabadidősport-eseményt, egyéb kulturális programot, kiemelt városi rendezvényt és céges, vállalati napokat szervez a sportcentrum. A teljesség igénye nélkül: Pizza Sprint Félmaraton és Élményfutás, Coop Májusfa Futás, augusztus 20. – Államalapító Szent István Napja, Tiszaligeti Napok, Tiszai Hal Napja és Sparhelt Fesztivál, Adventi Karácsonyi Ünnepi Hetek, Szolnoki Városi Szilveszter a Kossuth téren, komoly- és könnyűzenei koncertek.

PROGRAMAJÁNLÓ

A Pizza Sprint Félmaraton és Élményfutást 2023-ban immáron negyedik alkalommal rendezik meg, arra reagálva, hogy egyre nő a fiatal futók száma, akik sokszor családjaikkal együtt sportolnak. A versenyen több távon és kategóriában lehet indulni: 7, 14, 21 kilométer és váltó. Ezek mellett családi futást is szerveznek, ahol a legkisebbek is megmérettethetik magukat kísérőjükkel a versenyen.

Időpont és helyszín: 2023. május 21., Szolnok, Kossuth tér

 

Szolnok több éve otthont ad a Fiba 3×3 Nemzetközi Kosárlabda Fesztiválnak. A Tiszai hajósok terén több mérkőzésen is szurkolhatnak a nézők: a Nemzetek Ligája keretein belül a különböző országok női és férfiválogatottjai mérik össze tudásukat, az U17 Európa Kupa-selejtezőn pedig az Európa Kupára való kijutásért küzdenek meg a résztvevők.

Időpont és helyszín: 2023. augusztus 1–6., Szolnok, Tiszai hajósok tere

 

A hagyományoknak megfelelően a nyár utolsó hónapjában ismét megrendezik a Szent István-napi ünnepi programokat a Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. szervezésében, ahol színes, egész családot megmozgató programok várják a látogatókat.

Időpont és helyszín: 2023. augusztus 19–20., Szolnok, Tisza-part

 

2013 óta minden év szeptember végén tiszai halászfaluvá változik a szolnoki Tiszai hajósok tere, ahol a Tiszai Hal Napja – Szolnoki Sparhelt Fesztivál várja az érdeklődőket. A rendezvény célja a halfogyasztás népszerűsítése, a tiszai halászat és horgászat, valamint a gasztronómia tradícióinak megőrzése.

Időpont és helyszín: 2023. szeptember 30. – október 1., Szolnok, Tisza-part

 

A Kossuth téren felállított Adventi Falu a Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. egyik kiemelt rendezvénye, amely minden évben november végétől újév napjáig tart nyitva. Az ünnepváró programon zenés előadások, kézműves termékek és gasztronómiai különlegességek várják az érdeklődőket.

Időpont és helyszín: 2023. november 29. – 2024. január 1., Szolnok, Kossuth tér

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában