Hirdetés

2018.12.17. 10:33

Izomfájdalom, rándulás, húzódás, reuma? Gyógynövények segítenek a bajban

Fáj a hátad, a vállad, a karod, a lábad vagy a derekad? Izomláz vagy reuma gyötör? Ne élj együtt a fájdalommal, hiszen számos gyógynövénykrém természetes módon segíthet a bajon!

Vannak, akik akkor is kerülik a fájdalomcsillapító tabletták szedését, ha a fájdalom már a mindennapi tevékenységeik elvégzését is megnehezíti.

Pedig a szintetikus gyógyszereken kívül a természetes növényi kivonatokból készült fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő krémek is segíthetnek! A tartósan, ismeretlen okból fennálló mozgásszervi fájdalmak okát ugyanakkor a komolyabb betegségek kizárása miatt érdemes kivizsgálni.

– Hogyan válassz a különféle gyógynövénykrémek közül?

A patikákban és a drogériákban egyre többféle, mozgásszervi panaszokra ajánlott növényi alapú készítmény kapható. Sokunk számára labirintusként hat kiigazodni a rengeteg

összetevő között. Sokszor nehezen tudunk kiigazodni a növényi kivonatok erdejében.

Nézzük meg, melyek az izom- és ízületi fájdalmak, rándulás, húzódás ellen bevethető gyógynövénykrémek leggyakoribb összetevői és hogyan fejtik ki hatásukat!

● Rozmaring kivonat:

Az egyik legnépszerűbb gyógynövény mozgásszervi fájdalmak ellen. Reuma, izomfájdalom, izommerevség kezelésére kifejlesztett készítmények fontos összetevője.

Izomlazító, fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő hatása helyi keringésfokozó tulajdonságainak köszönhető. A bekent terület vérkeringésének élénkülése révén átmelegíti és ellazítja az érintett izmokat.

● Kúszó fajdbogyó olaj:

A kúszó fajdbogyó olaj természetes metil-szalicilát tartalmának köszönheti hatását. A metil- szalicilátot szintetikus formájában bemelegítő, fájdalomcsillapító hatású krémekben is használják izomfájdalmak ellen.

● Fekete nadálytő kivonat:

A fekete nadálytő kivonat számos, baleseti vagy sportsérülés okozta zúzódás, húzódás, rándulás, illetve izomfájdalom ellen ajánlott fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő krém alapanyaga. Elősegíti a zúzódással gyakran együtt járó véraláfutások gyorsabb felszívódását is.

● Mentol és kámfor:

Fájdalomcsillapító krémek, távol-keleti balzsamok gyakori összetevői. Azonnali hűsítő hatásuk a fájdalomérzet gyors enyhülését segíti elő.

● Ördögkarom vagy ördögcsáklya kivonat:

Ízületi fájdalmak ellen ajánlott gyógynövény.

● Chilipaprika kivonat:

A bőrizgató hatású chilipaprika kivonat a bekent területen vérbőséget okoz. Ennek hatására a bőr alatti izmokat átszövő hajszálerekbe is több vér áramlik. A fokozódó véráramlás átmelegíti az izmot és oldja merevségét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában