A HELYZET

2018.04.19. 06:30

Elvarratlan szál

Szakács Árpád

Egy kisebb csoport 2002 nyarán, a választások után Budaházy György vezetésével lezárta a budapesti Erzsébet hidat, követelve a szavazatok újraszámlálását. Az MSZP–SZDSZ-koalíció alig egy hajszállal, néhány tízezer szavazatnyi különbséggel nyerte meg a választásokat, és ott volt a rengeteg szabálytalanság. Az újdonsült hatalom a legbrutálisabb eszközökkel verte szét a tiltakozást, majd este a Parlament előtt összegyűlt tömeget is szétoszlatta. Ekkoriban,

2002-ben tört fel Toroczkai László az országos nyilvánosság szintjére

mint egy ifjúsági szervezet vezetője. Ezután nyugodtan végigprovokálta, végigbalhézta a 2006-ig tartó időszakot, majd a Gyurcsány kiszivárgott őszödi beszéde ellen tiltakozókat átvezette az MTV székháza elé, és megostromolták az épületet. A későbbiekben aktívan kivette részét az utcai zavargásokból – a balliberális média pedig azt harsogta, a Fidesz áll a rendbontások mögött. Toroczkainak a haja szála sem görbült, miközben a balhéba rángatott emberek hónapokra, évekre börtönbe kerültek.

A bizonyítékokat 2006 és 2010 között eltüntették, így a bukás után a rendőri vezetők és politikai feletteseik megúszták a felelősségre vonást. Minden szálat elvarrtak, Toroczkai balhéügyileg szintén nyugállományba vonult, Jobbik-alelnök lett.

Csak a múlt vasárnap aktiválta magát, amikor immár Gyurcsánnyal közösen tüntetett a Fidesz ellen egy olyan rendezvényen, ahol sokan várták annak a szikrának a kirobbanását, ami ismét zavargásokhoz vezethet. A folytatás is meg van tervezve. A gép forog, az alkotó kicsit pihenhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!