Sport

2007.06.15. 15:45

Kosárlabda-piaci körkép

A szövetség új szabályai szerint a következő szezontól klubonként négy légiós lesz a limit. Az Olajnál Thomas Kelley és Andrius Jurkunas helye minden bizonnyal megingathatatlan, de egy kicsit érdemes utánanézni, hogy mi is a helyzet a csapatok háza táján.

SZOLJON

Andrius Jurkunas élő szerződéssel rendelkezik és nagyon valószínű, hogy a szolnokiak legjobbja, Thomas Kelley is aláírja majd új kontraktusát a piros-fekete klubnál. Annyi bizonyos, hogy az Olaj centert keres, valószínű, hogy egy, a magyar bajnokságban pattogtató légiós lesz az új középjátékos (az ő kilétéről azonban még nem közlünk információt, az esetlegesen jelenleg is folyó egyeztetések miatt). Az is kiszivárgott, hogy a Bundesligába visszavágyó Hollins és a vezetőség álláspontjai közeledni látszanak, így már csupán egy léigósnak lenne hely a keretben. Ez pedig nyilvánvalóvá tenné, hogy Sabaliauskas és Frana nem térne vissza jövőre a Tisza-partra. Annyit már megírtunk, hogy Váradi Kornél is radaron van, az új információk előrehaladott tárgyalásokról szólnak. Fülöp helyzete az értesülések szerint abszolút bizonytalan Szolnokon.

Zuhanyhíradó:

Góbi Henrik és a szombathelyről távozó Borszéki is a feljutó MAFC-ot erősíti majd, az NYKK egy szerb edzőt, Zoran Prelevicset (16 évig az arab bajnokságban volt coach) ültette Horváth Pipi helyére. A tréner munkamorálját jelzi, hogy már ezen a héten edzést vezényelt a csapatnak.

A pécsiektől valószínűleg távozik Simon Balázs. A holland elsőosztályból már megkeresték, de az Albacomp is hívja. A fehérváriakhoz - mint már írtuk - visszatér Dávid Gergely és Soós Gábor is. Az is felvetődött, hogy Miljkovics edző magával hoz egy szerb négyest a gárdába.

A soproniaknál az a hír járja, hogy a Krsztanovics távozása után maradt űrt vagy Cziglerrel, vagy Góbival akarták betölteni - ez bukta, hiszen Góbi már leszerződött az egyetlen pesti klubbal, Czigler pedig minden bizonnyal pécsi színekben folytatja.

Szombathelyen nem hosszabbították meg Gráczer kontraktusát, éppen amiatt, hogy inkább a saját nevelésű Váradi Kornél kapjon lehetőséget (aki ugye egyre közelebb kerül az Olajhoz). Aliakseyeunak és Fraziernek is ajánlatot tett a Falco, az amerikai azonban kacsintgat az NBA egyik leggyengébb csapata, a Memphis Grizzlies felé.

Jövőre ismét Pakson játszik Panta és Kiss, Horváthnak és Mészárosnak is élő szerződése van. Az ASE Balazic megtartásán is munkálkodik. Az Univernél a fiatal mag marad, McClendont is marasztalják. Az idei szezonban is kiemelkedően teljesítő Lopatka iránt több magyar klub is bejelentkezett.

Az ezüstérmes körmendiek megtartják a fiatal magot, így Fodor Geri, Trummer, Vavra és Ferencz is hosszabbít, míg Fodor Marci nagy valószínűséggel Hollandiában, a súlyos sérülésen átesett Leslie pedig Ausztriában folytatja majd (a Fürstenfeld Pantherstől kapott visszautasíthatatlan ajánlatot).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!