Sport

2007.09.06. 14:22

Lukács edző szerint nem csak a levegő a víz is hideg

Szolnoki Főiskola-kupa néven rendeznek mától vasárnapig nemzetközi vízilabda tornát a tiszaligeti uszodában, ahová öt együttest hívtak meg a szolnokiak.

SZOLJON

A határainkon túlról érkezik az ukrán bajnok Mariupol gárdája, amely az elmúlt idényben megnyerte hazája bajnokságát. Szintén bajnokcsapat a Romániából érkező Nagyvárad, melyben a magyar OB I-ből is ismert Barát Ferenc (kapus), Zentai Tamás (center) és Ridzyk Zoltán (szélső) is szerepel. A Steaua Bucurest második volt a román pontvadászatban, tehát erős nemzetközi rutinnal felvértezett csapatnak számít. Azt azonban tudni kell, hogy a két román gárda válogatott játékosai nélkül érkezik, hiszen nemzeti együttesük jelenleg is a pozsonyi olimpiai selejtezőn érdekelt. A tavalyi bajnokságban hatodik helyezett Újpest együttesét továbbra Petrovics Mátyás készíti fel, állományukba érkezett a junior világbajnok Szabó Botond, ellenben Bisztricsányi Dávid kapus távozott soraikból.

Továbbra is tehetséges fiatalokra építik csapatukat a lila-fehérek. A tavalyi évadban a kiesés ellen harcoló szentesi alakulatnál továbbra is Berki András felel a szakmai munkáért. A hírek szerint a Kurca-partiak közül Németh Dániel az OSC-be igazolt, ellenben érkezett soraikba Csente Dávid, aki tavasszal még a Neptun csapatában pólózott.
Végül és nem utolsorban vegyük a górcső alá a vendéglátó szolnoki legénységet. Továbbra is Lukács Dénes a vezető edző. Színeikből Süveges Máté az olasz B osztályban szereplő Palermóba, Veres Zoltán Székesfehérvárra igazolt, míg Balog Zoltán felhagyott az aktív játékkal. Ellenben érkezett  Györke Zsolt kapus és  Bártfai Zsolt átlövő Dominóból, Kovács Gergő  center és Molnár Attila balszélső Egerből, valamint Gyurováth Tamás jobbszélső a KSI  csapatából.

Sőt, két külföldit is igazoltak  a Dél-afrikai Gart Riedet a bal kezes mezőnyembert, Tanamura Hideyuki nevű kapust, aki tagja japán utánpótlás és Universiade válogatottnak. Közülük a Dél afrikai pólós társaihoz hasonlóan bemutatkozik a tornán, míg a japán hálóőr érkezése vasárnap várható.

— Nem akarok panaszkodni, de ahogy lehűlt a levegő egyszeriben hideg lett tiszaligeti uszoda vize is, ami nem kedvez a vízilabdásoknak — kezdte Lukács Dénes, a szolnokiak vezetőedzője. — Az öltőzőnk sem készült még el, bizony nem kellemes gyalogolni az ideiglenes öltőzőnkig, a hirtelen lehűlt levegőben. Kibírjuk csak kellemetlen nekünk és vendégeink számára is. Arról nem beszélve, hogy bő két hét múlva rajtol a bajnokság. Ettől függetlenül nagyon készülünk a tornára, ahol jó ellenfelekkel szemben mérhetjük fel, hogy hol tartunk a munkában. Nem kevesebb mint 18 ember alkotja bő keretünket, közülük mindenki lehetőséget kap majd a bizonyításra.

A Szolnoki Főiskola-kupa programja

Péntek. 10. Mariupol—Staeua Bucurest, 11.15: Szolnok—Nagyvárad, 12.30: Szentes—Újpest, 16.00: Újpest—Mariupol, 17.30: Steaua Bucurest—Nagyvárad, 19.00: Szolnok—Szentes

Szombat. 10.15: Nagyvárad—Mariupol, 11.15. Szolnok—Újpest, 12.30: Steaua Bucurest—Szentes, 16.00: Nagyvárad—Újpest, 17.30: Mariupol—Szentes, 19.00: Szolnok—Steaua Bucurest

Vasárnap. 9.00: Szentes—Nagyvárad, 10.15: Újpest—Steaua Bucurest, 11.30. Szolnok—Mariupol.

Szombat. 10.15: Nagyvárad—Mariupol, 11.15. Szolnok—Újpest, 12.30: Steaua Bucurest—Szentes, 16.00: Nagyvárad—Újpest, 17.30: Mariupol—Szentes, 19.00: Szolnok—Steaua Bucurest

Vasárnap. 9.00: Szentes—Nagyvárad, 10.15: Újpest—Steaua Bucurest, 11.30. Szolnok—Mariupol. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!