Sport

2008.03.31. 11:13

A Fradi sorsa már a Szolnok kezében van

Az FTC labdarúgócsapata vasárnap az NB II Keleti csoportjában 2-1-es vereséget szenvedett a listavezető Szolnok vendégeként, és tíz fordulóval a befejezés előtt hat pont választja el a feljutást jelentő első helytől.

SZOLJON

Pedig Kevin McCabe, az Üllői úti ingatlanokra  kiírt pályázat angol nyertese három éven belül a Bajnokok  Ligája-selejtező elérését tűzte ki célul. A Fradi vezetőedzője, csank János szerint már nem a saját kezükben van a sorsuk. 
Hisz még a feljutásban?
- Hát nem cserélnék magammal, az biztos. Anélkül, hogy bántani  akarnám a szolnokiakat, álmomban sem gondoltam volna, hogy a  Ferencváros edzőjeként egyszer egy Szolnok elleni meccsen múlhat a  klub és talán az én jövőm is. A feljutás még nem úszott el, de távol került tőlünk, és most már nem a mi kezünkben van a sorsunk. Hiába  nyerünk meg minden hátralévő meccset, ha a Szolnok nem hibázik,  akkor nem jutunk fel. Nem tehetünk mást, mint mindent megteszünk  azért, hogy mindig győzzünk, a többi nem rajtunk múlik. Az  elszántsággal vasárnap sem volt baj.
Mi volt akkor a vereség oka?
- Az első félidőt odaajándékoztuk az ellenfélnek. Meghatározó,  rutinos játékosaim félve léptek pályára, nem bírták elviselni a  rájuk nehezedő nyomást, ami számomra teljesen érthetetlen. Bosszantó  hibáinkkal mi hoztuk fel az ellenfelet. A második játékrészben a  hazaiak szinte át sem jöttek a térfelünkre, igaz, amikor a kapunk  közelébe kerültek, rúgattunk velük egy gólt. Hiába dolgoztunk ki  rengeteg helyzetet, a szolnoki kapus élete legjobb formájában  védett, vagy mi nem tudtunk három méterről betalálni a kapuba. Azt  már többször tapasztaltuk, hogy a Fradi ellen a lassú futballista  hirtelen felgyorsul, az ügyetlenebb, képzetlenebb játékos olyan  trükköket mutat be, melyekről utólag ő sem tudja megmondani, ezeket  hogyan csinálta. Többször láttam a Szolnokot, korábbi teljesítményei  messze elmaradtak attól, ahogy ellenünk játszott.
A mérkőzés után a ferencvárosi szurkolók egy csoportja a  távozását követelte!
- Ennek nem tulajdonítok nagyobb jelentőséget, sokat láttam már  a futballból, biztos vagyok benne, hogy ez előre tervezett akció  volt. Azt azonban mindenkinek tudnia kell, hogy Magyarországon az  edzők számára nem adottak a feltételek a normális szakmai munkához,  sajnos ez alól a Fradi sem kivétel. Nem normális állapot, hogy a  rajt előtt három nappal érkeznek új játékosok a klubhoz és azt  várják tőlem, hogy az első tavaszi meccsre építsem be őket a  csapatba. A fizetések sem érkeztek mindig pontosan, a felkészülési  meccseken pedig három-négy próbajátékost kötelező szerepeltetni,  többségükről nem lehet tudni, hogyan kerültek ide, csak azt látni,  hogy rendkívül ügyetlenek, viszont elveszik a helyet azok elől, akik  tavasszal is nálunk játszanak, és akikkel valamilyen játékrendszert  kellene begyakoroltatni.

Ezek is érdekelhetik