Sport

2008.04.28. 15:00

A harmadik helyen végzett a Tisza-parti legénység

Ismét remekeltek a szolnoki fiatalok, ennek köszönhetően meghívták legjobbjaikat a válogatott keretbe.

Varga Csaba

A Szegeden megrendezett 25. Simády Béla nemzetközi evezős emlékverseny után öt magyar egység készülődhet a május eleji,  müncheni Világkupára, amely egyben válogató lesz a poznani ötkarikás  selejtezőre. Melis Zoltán szövetségi kapitány javaslata szerint Szabó Katalin (egypár), Verőci Lídia, Bende Zsófia (kétpár), Novák Zsófia, Hajdú Zsuzsa (könnyűsúlyú kétpár) és a Hirling Zsolt, Varga Tamás, valamint a Galambos Péter, Varga Tamás Csaba (mindkettő könnyűsúlyú kétpár) duó utazhat a bajor fővárosba.

A szegedi viadalon a szolnoki Vinkó Gáspár, Simon Béla kormányos nélküli kettes is jól teljesített többek között legyőzte a már biztos olimpiai induló szerb egységet is. Mivel azonban Simon Béla a Vk időpontjában éppen érettségizni fog, ez az egység nem száll majd  vízre a viadalon. Az utolsó olimpiai kvalifikációs regattára június 15. és 18. között kerül sor a lengyelországi városban.

A szolnoki páros, és egyben a Tisza Evezős Egylet vezetőedzője Molnár Dezső azt mondta a verseny után. — Nagyon sok értékes helyezést szereztünk. Számukra legfontosabb szám a kormányos nélküli kettesek küzdelme volt, amit óriási fölénnyel nyert Vinkó Gáspár és Simon Béla. A páros ezzel a szerepléssel a poznani pótkvalifikációs versenyre való indulás kritériumát is teljesítette. A felnőttek között Juhász Adrián ötödik helyét követően a bekerült az U-23-as válogatott négypárevezős csapatába.

Az ifjúságiaknál Bajnóczki Bence hatodik helyével szintén kvalifikálta magát a válogatottba. A legfiatalabbaknál  a Vallyon Bence—Gregor Zsolt duó győzelmével szintén tagja lett a válogatott keretnek. Arról nem beszélve, hogy az összetett pontversenyben is jól szerepelt csapatunk, hiszen a Csepel és a Győr mögött harmadik helyen végeztek — nyilatkozta a szakember.  

Eredmények:
Felnőtt kormányos nélküli kettes: 1. Simon Béla—Vinkó Gáspár, ...5. Úri Szabó Károly (Szolnok)—Horváth Menyhért (Danubius). Felnőtt egypár: ...5. Juhász Adrián. Ifi korm. kettes: ...4. Vallyon Bence—Gregor Zsolt, ...6. Palóczai Ádám—Szabó Tamás. Ifi leány korm. kettes: ...4. Abid Syham—Tóth Evelin. Ifi fiú egypár: ...6. Bajnóczki Bence. Serdülő fiú kormn. kettes: 1. Vallyon Bence—Gregor Zsolt, ...5. Rácz Milán—TóthVilmos

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!