Sport

2008.06.09. 18:26

Online interjú Pór Péterrel, az Olaj KK vezetőedzőjével

Pór Péter, a Szolnoki Olaj Kk vezetőedzője volt szerkesztőségünk vendége, és válaszolt olvasóink kérdéseire, melyek zöme természetesen a jövőbeni igazolásokat és az elmúlt szezonbéli szereplést feszegette. Olvasóink kérdéseit javítás nélkül adjuk közre.

SZOLJON

1.
 Fruzsi,
2008-06-03 14:00:51
 
Nos először is azzal kezdeném, hogy igaza van az Érdeklődőnek, hogy nagy betűvel kell rni h Pór Péterrel de ez semmi probléma!
Nos Kedves Peti bácsi, hiszen én még jóval fiatalabb vagyok!
Rendgeteg de rengeteg pletykát hallahttunk mostanában az Olaj csapatáról erről szeretnék pár dolgot kérdezni!
1. Azt hallottam, hogy mindneki elmegy, csak egyedül Jurkunas marad! Ebből mi az igazság?
2. Kelley tényleg elmegy az Olajtól, vagy az Olaj szeretne vele szerződést kötni de ő nem akar, vagy Ő nagyon szeretne maradni, csak a menedzsere akarja máshova vinni, vagy ez hogy van? Kérem, nyugtasson meg hogy marad Kelley, mert én nagyon szeretem csak úgy mint az egész bandát! Ha lehet kérem nem nagyon változzon az Olaj csapata mert így jók ahogy vannak! Attól még, hogy most 4.-ek lettünk mégegyszer meg kéne prónálni! Nagyon ügyesek vagyunk, Hollins is a végére tökre belejött, és Kelleyről mit is mondjak!?Igaz a végére már el-el fáradt de sebaj,most jön anyár, mindenki felfrissül, és nem szabad hagynia Peti bácsinak hogy széthulljon a csapat! Itt a szolnoki lakosság 3/4-e biztos hogy szurkol az Olajnak, vagy érdekli hogy mi törént vagy mi van a csapattal!
3. Mit gondol az idei évről?

hirtelen most csak ennyi jutott az eszembe, de ha majd kíváncsi leszek valamire, megkérdezem! üdvözlettel : Fruzsi

u.i.: ha ennyi érv nem győzte meg vagy meggyőzte, csak nem tud mit csinálni ellene, még annyit tudjon, hogy szívme szerint az egész csapatot meghvítam volna a ballagásomra, mert nagyon szeretem a csapatot!

Pór Péter:

Fruzsi!
Ez így túlzás, Jurkunas az egyedüli külföldi, akivel már megegyeztünk, a többiekkel tárgyalásban vagyunk, illetve a magyar részre is jó esély van, hogy együtt maradjon. Kelley-nek is, csak úgy mint a többi játékosnak, lejárt a szerződése, és természetesen ilyenkor újra tárgyaljuk. Tudvalévő, hogy a pécsi és a paksi csapat is tett ajánlatot, illetve TK-nek komoly kapcsolata van, ami miatt a szíve Pécsre húzza őt. De természetesen tárgyalában vagyunk vele is. Gyengébb alapszakaszbeli szereplés után nagyon jól sikerült a fiúkat a rájátszásra felrázni, és tudjuk, hogy egy hajszálon múlt az, hogy nem mi játszottuk a döntőt. Úgy gondolom, két év leforgása alatt egy Magyar Kupa 1. hely, egy bajnoki arany, illetve egy bajnoki 4. helyezés nem rossz eredmény, sok csapat megirigyelhetné.

2.
 CSabesz,
2008-06-03 15:56:31
 
 Szia Peti,

Kérdésem, hogy jövő szezonban megpróbáljuk-e a háromlégiós modellt?

Szerintem ez lenne a jövő.

Köszönöm a választ!
 
P.P.:

Csabesz!
A jövő szezonban még biztos, hogy nem, ugyanis a szabályok lehetővé teszik a négy külföldi szerepeltetését, és ez által nem akarunk hátrányba kerülni a többi csapattal. Viszont örömteli, hogy magyar játékosok terén kezdünk jól állni, kezd beérni az elmúlt évek munkája: U20-as csapatunk bronzérmet szerzett, NB II-es csapatunk feljutott az NB I/B osztályba, illetve a napokban játssza a döntőt. Molnár, Cziczás, Góbi mellett Harazin stabil játékossá kezdi kinőni magát, Cseh, Tóth, Gál, Szabó pedig nagyon jó úton halad az A-csoport felé, és még a többi felnőtt csapat környékén mozgolódó játékosban is van fantázia, de örül egy edző, ha egy évben egy játékost be tud építeni az első csapatba.

3.
 moldi,
2008-06-03 18:46:08
 
 Szia Peti !

Azt szeretném kérdezni tőled,hogy levontátok e azt a tanulságot,miszerint nagyon későn kezdtétek el a felkészülést és tulajdonképpen ez hatott ki az egész éves szereplésre.Jurkunas hosszú-hosszú sérülése szerintem ide vezethető vissza,bár nem én vagyok a szakember.Továbbá hogyan előzhető meg az,hogy ne kapjunk ki idegenben és persze itthon sem olyan katasztrófális módon,mit pl.Nyíregyházán. Ez az mellett,hogy illúzióromboló,de az igaz Olaj szurkolók szive szakad meg miatta.Bár én mint vállalkozó nem tudtam eljárni az idegenbeli meccsekre,de azok akik tűzön-vízen át ott vannak a csapat mellett,ők nem ilyen élményeket érdemelnek. Amúgy mellesleg én megeleégedtem most a 4.hellyel,tekintettel hogy nálunk sokkal jobb játékoskerettel rendelkező csapatok hátrébb végeztek.
 
P.P.:

moldi!
Nem kell itt semmilyen tanulságot levonni, nagyon egyszerű a helyzet, anyagi megfontolás miatt érkeztek a külföldiek később mint a magyarok. Nálunk a vezetők annyit vállalnak be, amennyit teljesíteni tudnak, és ez által azon kevés klubok közé tartozunk, akik napra készen fizetik ki játékosaikat. Úgy mint Jurkunas, bárki megsérülhet egy bajnokság alatt, ennek semmi köze ahhoz, hogy mikor kezdte el a felkészülést, ugyanis egy rossz leérkezés okozta a sérülést, szerencsére más nem járt így.
Idegenben valóban voltak katasztrofális vereségeink, amit természetesen egy profi csapat nem engedhet meg, hazai katasztrofális vereségre viszont én nem emlékezem. Az idegenbeli nagyobb arányú vereségek elemzését nagyon hosszú lenne itt leírni, de szívesen válaszolok és kérlek látogass meg bennünket egy edzésen, utána állok rendelkezésedre.

4.
 Zolly,
2008-06-03 20:27:30
 
 Szia Peti!
Gratulálok a csapatnak az egész éves szerepléséhez!Talán emlékszel rám amikor azt kérdeztem tőled az utolsó talákozó után a zsűri asztalnál mennyi % esélyt adol annak, hogy együtt marad a csapat ,a válaszod nincs esély.Talán igy ahogy a szurkolók ünnepelték a csapatot máshogy döntenek akik távozáson gondolkodnak.Kérdéseim.
1.kérdés:Tárgyalnak-e már valakivel akit ide hoznának ill. a nálunk levő játékosokkal?
2. kérdés:Igazi center játékosunk nincs , idén találunk megfelelőt?
3. kérdés:Hallani pletyka szerint új ill.távozó játékosokat , mennyire valósak ezek?
Köszönöm a lehetőséget.Nem érdekel más, csak az Olajka!!

P.P.:

Zolly!
Érkező, illetve távozó játékosokról nem tudok még beszámolni, még folynak a tárgyalások az elkövetkező napokban, illetve hetekben fognak döntések születni.
Magyarországon nagyon nehéz a center kérdést megoldani, ugyanis köztudott, hogy ez a poszt (a klasszikus 5-ös poszt) a legdrágább, és erre igazából magyar csapatok nem tudnak áldozni annyit, hogy egy olyan játékost találjanak, aki el tud dönteni egy mérkőzést.

5.
 Zoli,
2008-06-03 21:28:18
 
 Tudom, hogy nem elsősorban edzői kérdés, de a következő gondolat foglalkoztat már régen. Miért nincs a klubnak rendes névadó szponzora? Ne érts félre, semmi bajom az Olaj névvel, márcsak a 10 év ott elkosarazott év miatt sem (ahol mellesleg ifjúsági kupát nyertünk) csak jól tudjuk, hogy pl. a Falco magyar szinten klasszis játékosait nem a legyek hordták össze! Van-e már olyan név aki félig publikus, hogy a jövőben nálunk fog játszani, aki már esetleg megfordult Magyarországon? Az biztos, hogy vérfrissítés kell a csapatnak!

P.P.:

Zoli!
A névadó szponzorra vonatkozó kérdésedet a klubvezetők tudnák igazából megválaszolni.
Választ lásd még a 4-es Zolly-nak írtakban!

6.
 Robi,
2008-06-03 23:22:49
 
 Szia Peti!!
Gratulálok az elért eredményhez.
A kérdésem a következő lenne:
1. Mint szurkolók sokan azzon gondolkoztunk mért nem adtál lehetőséget Molnár Andrisnak hogy kezdő 5-ben benne lehessen?
Ha nem is mindig de legalább fele fele arányban
2. Mért volt szükség Jurkunasnak végig fent lenni a pályán az utolsó pár mecsen?
Bár mint vezetőedző te ezt jobban tudhatod én csak saját, s egy nagyobb szurkolócsoport nevében kérdezem ezt tőled.
Szeretnék Neked sok sikert kívánni,reméljük sokáig írányítod (vezetőedzőként ) még a Szolnoki Olajkát!!
Hajrá Olaj! Hajrá Peti!

P.P.:

Robi!
Ez egy nagyon hosszú téma, de megpróbálom röviden elmagyarázni. Czicza és Andris között kellett döntenem, hogy ki legyen a kezdő ötös tagja. Egy kosárlabda csapatban lényegesen kisebb a jelentősége annak, hogy ki kezd, illetve ki a csere. Elég csak a pécsi Aleksicre gondolnunk, aki mindig csereként lép először pályára. Czicza erőssége, tudjuk, hogy a védekezés elsősorban, illetve a támadásban akkor tud eredményes lenni, ha betörések után a kiosztott labdákból értékesíti a hárompontos dobásokat. Andris inkább támadószelleműbb játékos, gyors indításokban jól lehet használni, felállt védelem ellen eddig átfutások után, amikor megkapja az úgynevezett egymás utáni zárásokat, és egyedül marad, nagyon jó hárompontos dobása van, illetve bekanyarodásból középtávoli tempódobás. A védekezését viszont még fejleszteni, iskolázni kell. Úgy gondolom, a mérkőzés elején nagyon fontos, hogy a csapat milyen hatékonyan védekezik, ebben kulcsszerepe van Cziczának (nagyon sok légiósnak elvette a kedvét már a mérkőzés elején). A másik nagyon fontos dolog, hogy amikor egy edző cserél, és olyan minőségű játékost tud felküldeni a pályára  mint Andris, nagyon jó dolog, ugyanis ővele nemcsak tartani lehet a kezdő ötös által diktált ritmust, hanem még növelni is. Andris és Czicza együtt olyan taktikai előnyt jelentenek számunkra, amit kevés csapat tud felmutatni. Sajnos Andris az alapszakasz utolsó fordulójában, Körmenden térdsérülést szenvedett, ezért alig tudtam pályára küldeni a Pécs elleni negyeddöntőben. A két játékos közel azono játékidőt tölt a pályán, ezt mutatott teljesítményük szerintem indokolja is. Hasznos emberei mindketten az Olajnak, számítunk rájuk a későbbiekben is.
Tudjuk, hogy Jurkunas visszatérése milyen segítség volt a csapatnak és, hogy  pályán léte milyen tartást adott mindenkinek. A védekezés váltásunkban neki kulcsszerepe volt,  ugyanis ezt a védekezést csak egy mozgékony csapattal lehetett megvalósítani. Amikor lehetett, próbáltam egy kicsit pihentetni, de nem úgy alakultak a mérkőzések eredményei, hogy sokszor a padra kerülhessen. Sokszoros meccset játszottunk, és ilyenkor egy edző nem szívesen cserél le egy védőbástyát.

8.
 benö,
2008-06-05 12:44:16
 
 robi te is jol tudod hogy nem volt centerünk gyakorlatilag egész éven keresztül.jurkunas se center de magasága véget megtudja oldani a feladatot jobban mint andris.én inkább azt kérdezném miért nem volt sokszor kezdö ricsi hiszen ö center!?

P.P.:

Benő!
A rájátszás kivételével Ricsi mindig kezdő volt, és csak akkortól kapott kevesebb lehetőséget, amikor a play-off  második mérkőzésén védekezést váltottunk az ellenfél taktikájára reagálva. De ne felejtsük el, milyen hasznos volt, amikor frissen beszállt a játékba.

9.
 pédé,
2008-06-05 16:15:06
 
 Szia Peti!
Először is gratulálok a 4.helyhez, mert az alapszakasz után ez nagyon szép eredmény, és látszott a fiúkon, hogy szívüket kiteszik a pályára?
A kérdésem az lenne, hogy miért Cica helyett miért nem Andris kap szerepet a kezdő ötösben? Mert nem csak a látottak alapján, hanem az éves statisztikák alapján is Andris hasznosabb játékos.
HAJRÁ OLAJ!!!
 
P.P.:

pédé!
Választ lásd: 6. Robinak írtakban!

10.
 b-,
2008-06-05 17:31:58
 
 Szia Peti!

Gratulálok az idei eredményekhez!
Az lenne a kérdésem, hogy szerinted van-e ma reális esély Magyarországon egy (vagy több) tartósan a nemzetközi porondon szereplő erős férfi csapat működtetésére (mondjuk akár Szolnokon)? Ez "csak" pénzkérdés lenne?
Sok sikert a továbbiakban is!

Hajrá Olaj!!!
 
P.P.:

b.!
Szerintem nincs esély, valóban ez csak nagyban a pénztől függ. Ahhoz, hogy a nemzetközi porondon el tudjon indulni egy csapat, a költségvetését többmillió forinttal meg kell emelnie. (játékvezetői díj, utazás, szállás, étkezés)
Ha nem alárendelt szerepet akar betölteni egy csapat, akkor még a játékos állományát is bővíteni kell, megfelelő szintű játékosokkal, ami megint csak több tízmillió forinttal is emelheti a költségvetést.

11.
 ita72,
2008-06-05 22:05:02
 
 Szia Peti!

Mikor lehet megtudni, hogy mit fog takarni a két éves fiatalítási koncepció és milyen játékosokkal fogjuk megoldani?

Köszönöm a választ.

P.P.:

ita72!
A fiatalítás terén kezdünk nagyon jól állni, több játékosunkat is adjuk a korosztályos válogatottakba.
További választ lásd a 2. Csabesz-nak írtakban!

12.
 hát hát,
2008-06-06 08:23:09
 
 A következő szezon csapatának kialakításakor ugye nem a spórolás és a kapkodás lesz jellemző?Péter,szüksége van a leendő csapatunknak arra,hogy Te a válogatott segédedzője legyél??Szerintem itthon a helyed a felkészülés teljes ideje alatt!

P.P.:

hát hát!
Kapkodásról nálunk szó sincs, a következő szezon csapatának kialakításakor pedig a vezetőink csak annyit vállalnak be, amennyit teljesíteni tudnak, hogy még májusban is tudjanak fizetést adni.
Örüljünk, hogy a tulajdonosi kör minden évben előteremti a csapat működéséhez szükséges anyagi hátteret, és azt hiszem, hogy ezt a mai világban meg kell becsülni.
A válogatottbéli munkámról már a klubvezetéssel tárgyalunk, és biztosíthatlak, hogy a legjobb döntést fogjuk meghozni.

13.
 Tamás,
2008-06-06 18:44:29
 
 Szia Péter!!!

Először is megszeretném köszönni neked és a csapatnak az idei évet!!
Szeretném tőled kérdezni::
- Kelley távozik-e a keretből ( Szerintem küzdeni kéne érte mert egy csapat építő ember)
- Molnár Andris több ideig való játéka (mért nem kezdő ötös)
- Góbi mért kap kevés játékidőt??
- Lesz- e új center játékosunk!!
- Remélem te maradsz a kis olajkának a vezető edzője???

Köszönöm előre is a válaszaidat, hajrá olaj hajrá szolnok!!!

Üdv: Tamás

P.P.:

Tamás!
Választ lásd: az 1. Fruzsinak írtakban!
Második kérdésedre a válasz a 6. Robinak írtakban olvasható!
Harmadik kérdésedre a válasz a 8. Benőnek írtakban olvasható!
Próbálunk olyan center légióst keresni, aki meghatározó embere tud lenni csapatunknak a palánkok alatt.
Utolsó kérdésedre a válaszom: igen.

17.
 xxx,
2008-06-07 18:09:07
 
 Csatlakozom az előttem szólókhoz, ezt már többször kifejtettem a különböző fórumokon, hogy Donatas távozásával csak veszít a csapat. Tisztelt Pór Péter, anélkül, hogy bárkinek is a felelősségét firtatnám, a tényszerűség kedvéért nagyon kíváncsi lennék, kinek a lelkén szárad a Lopatka-történet, véleményem szerint a Harazin-Frana kettős még 2-3 évig gond nélkül megoldotta volna a centerjátékot, ehelyett gyakorlatilag a háromnegyed alapszakaszt "elbohóckodtátok" a csapatépítéssel, közte jónéhány méretes zakóval, kínos hazai vereségekkel. Ugye a következő szezonnak nem ilyen blama igazolásokkal akarnak neki indulni???

P.P.:

xxx!
Mivel a szabályok csak négy légióst engedélyeznek, nem lehet együtt említeni Frana, illetve Donatas szerződtetését, ugyanis akkor mit kezdenénk Kelley-vel, Hollinsszal, Jurkunasszal, vagy talán valamelyiktől megválnánk? Azt gondoltuk, hogy Lopatkával megoldjuk a négyes-ötös posztot, de később rá kellett jönnünk, hogy mentálisan nem a mi csapatunkba való. Ezért gondolkodtunk utána úgy, hogy egy magyar centert igazoljunk, és ez által megvalósítható lett Donatas visszahozatala is. Nagyon jól látod, hogy Harazin ebben a szezonban már sokszor felnőtt a feladathoz, különösebb csapatépítéssel nem kellett foglalkoznunk, mert az előző évi társaság együtt maradt. Csak a fiatalok felhozása, beépítése volt a feladatunk, de sajnos kevés olyan mérkőzésünk volt, ahol több lehetőséget kaphattak volna.

26.
 öcsike,
2008-06-08 19:25:58
 
 Grat a csapatnak!
Kis hazánkban miért nem lehet megoldani a tömeghiányal bajlodó játékosok problémáját?/Harazin,CSeh/

Miért nem vállalják fel a szakemberek a fiatal játékosokat,hiszen nem indulunk nemzetközi kupákban nálunk 21-25éves játékos csak fiatal tehetség.

P.P.:

öcsike!
Sokat küzdünk ezzel a problémával, mert valóban egy pár kiló izmot fel kéne rakni mindkét fiúra. A súlyzózás mellett nagyon fontos a táplálkozás, amikor testtömeget akarunk gyarapítani. Mindkét fiú különböző súlyzós programokon van már túl, talán Harazinon látszik az elvégzett munka jobban, illetve egyikük sem hajlamos a hízásra, már testépítő szakemberek is foglalkoztak velük, és nagyon lassan látható az eredmény. A tiltott szerekkel való izomgyarapodást pedig elítéljük, nem engedélyezzük.
A kérdésednek a gyökerei oda vezethetőek vissza, hogy Magyarországon az utánpótlás nevelés gyerekcipőben jár, és ez által még a húszévesekre is sokszor azt kell mondanunk, hogy tehetségek, éles mérkőzéseken pedig nehéz őket bedobni a mély vízbe, pláne ebben a mai világban, ahol az eredménycentrikusság az egyik fő szempont. Nehéz esetleg egy vereséget azzal magyarázni a nézők felé, hogy például két fiatal játékost próbálunk beépíteni a csapatba, de természetesen mi  a jövőben is azon leszünk, hogy minél több helyi nevelésű játékost beépítsünk a csapatba, még ha néha esetleg az az eredményesség rovására is megy. Ugyanis az a jövő, hogy a magyar játékosok mellé csak célirányosan igazoljunk külföldi játékost.

37.
 xy,
2008-06-09 00:42:04
 
 Szia Peti!
Én is Donatas elküldésének okát kérdezném, illetve hogy esetleg nem változtattok-e még ezen a döntésen (akár az idény előtt, akár az idény közben vagy az elkövetkező években)?
Márcsak azért is kérdezem, mert ahogy előttem azt már többen is leírták, a csapatszellem kialakítása szempontjából egy oszlopos tagtól válunk így meg, aki mindezek mellett még egy jó játékos is, ezért nem értem a döntéseteket.
A kosárlabda egy csapatjáték, ahol szükség van az ilyen, egyes játékosokat közösséggé, csapattá kovácsoló, összefogó személyre a pályán.
Mi is láthattuk már, hogy egy kiváló tehetség mit sem ér, ha nem veszi fel a csapat ritmusát.
Minket tavaly is és idén is ez tett naggyá, hogy csapat voltunk (ahogy Kelley is nyilatkozta "szíve van" ennek a csapatnak).
Ha már a csapat magját úgyis együtt akarjátok tartani, akkor hiba lenne ebből a magból pont a motort elküldeni!
Sokan szeretnénk ha ő is maradna (bár tudjuk ez nem kívánságműsor), de talán új magyar játékosokkal, új taktikákkal, kipihenten visszatérve ezek a fiúk együtt, újra bármire képesek lesznek!

P.P.:

xy!
Donatas Sabaliauskas fontos láncszeme volt bajnokcsapataunknak, illetve az idén negyedik helyen végzett együttesünknek is. Igazi csapatember, kiváló sportoló. A kényszerű sérülések miatt nem az ő saját hármas posztján kellett játszatni, hanem az úgynevezett négyes poszton, illetve néha szükségből akár a palánk alatt is. Hatalmas védő munkát végzett a tőle idegen, négyes poszton, ahol erősebb, magasabb emberekkel kellett felvennie a harcot. Amikor januárban visszahoztuk, döntő szempont volt vele kapcsolatban, hogy ismerte játékunkat, és egy olyan időszakban volt rá szükségünk, amikor már nem volt sok időnk beépíteni egy új embert. Az elmúlt szezon bebizonyította, hogy elsősorban a palánkok alól nagyon kevés pontot dobtunk, így ezen a területen kell erősítenünk, ha ismét az érmes helyekért szeretnénk harcolni. Olyan légióst keresünk, aki meghatározó embere tud lenni csapatunknak a palánkok alatt. A négyes poszton pedig Andrius Jurkunas stabilabb emberünk, kettőjük közül kellett választanunk. Én is nagyon sajnálom a távozását, fantasztikus mentalitású embert ismertem meg benne, és mióta négy légiós lehet a csapatban, egyre nehezebb szerkezetileg összerakni a csapatot, és bármilyen nehéz döntés is, de nekem a csapat érdekeit kell képviselni.

39.
 Herci,
2008-06-09 08:08:17
 
 Szia Peti!
Bár felemásra sikeredett ez a szezon, de azért gratulálok, főként a Pécs kiveréséhez!
Kérdésem : a védekezés nagyjából OK, főleg, ha Jurkunas is játszik. Nem kellene most már a támadásban is fejlődni? Gondolok itt arra, hogy legtöbbször amiatt kaptunk ki, hogy az ellen zónázott -tudván, hogy mi NEM VAGYUNK jó hármasdobó csapat. Mi pedig csak erőltettük a dobást kintről, sokszor többet dobtunk rá, mint pl. a Körmend... Vannak más játékok is zóna ellen. Van tervben ilyen játékok megtanulása, begyakorlása? Üdv: H.Z.

P.P.:

Herci!
Köszönöm észrevételeidet, hogy a védekezésünk nagyjából tetszik neked, bár szerintem ebben az évben meg sem közelítette az előző évek gyakorlatát. Nekem a filozófiám, hogy egy labdás csapatsportágban először is a védekezést kell a lehető legjobban megszervezni, és csak utána beszélhetünk a támadásról. Nyilván a védekezés nagyon sok energiát felemészt, ezért a támadásra sokszor kevesebb erőnk marad. A  zóna elleni támadásra reagálva: azon áll vagy bukik egy csapat eredményessége, hogy a hárompontos dobásokat milyen hatékonysággal tudja értékesíteni, ugyanis amíg nem talál be kintről, addig az ellenfélnek esze ágában sincs kimozdulni a palánk alatti területről. Vannak más támadásbeli variációk is a zóna védekezés ellen, de ahhoz, hogy azt alkalmazni lehessen, először az előbb emlegetett hárompontos vonalon túlról kell betalálni. Egyébként nagyon kevés mérkőzés volt, hogy az ellenfél zóna védekezése miatt kaptunk volna ki.

44.
 A,
2008-06-09 11:01:29
 
 Hello Peti! Azt szeretném Tőled megkérdezni, hogy szerinted ki a leigéretesebb fiatal játékos a közvetlen utánpótlásból és hogyan gondoljátok a fiatalok bemenedzselését a jövőben? Igaz e, hogy Váradi Kornél már a miénk?

P.P.:

A!
Lásd a válasz egy részét a 2. Csabesz-nek írtakban!
Nagyon nagy értéke lesz annak, hogy NB II-es csapatunk feljutott az NB I/B-be, mert itt minden olyan játékosnak, akire a későbbiekben számítunk, játék lehetőséget tudunk biztosítani. Aki itt is bizonyítani fog, annak nyilván a felnőtt csapatban is helyet kell majd biztosítani, illetve egy-egy A-csoportos mérkőzésen egy-egy fiatalnak jó lenne néhány perc játékot biztosítani.
Amíg a tárgyalások folyamatban vannak és nem zárultak le, addig nincs miről beszélni.

45.
 Zsola,
2008-06-09 11:02:25
 
 Szia Peti.

Gratulálok az idényhez.
Azt szeretném kérdezni, hogy miért nem játszunk letámadást soha?
Én nagyon hiányolom a játékunkból a váltásokat. Pl. Van egy csomó helyzet, amikor nem megy a 3as és mégis addig erőltetjük, amíg az ellenfél nagyon elhúz. Nem lehetne több játékelemmel megzavarni az ellenfelet, néha a kezdőn is változtatni? Szerintem Cica nagyon jó 6. vagy 7. ember lehetne de a kezdőbe kevés. Értem, hogy ő egy védő de idén sokszor nem volt túl extra védekezésben sem és csak elvolt a pályán mégsem cserélted le pedig mással ezt megtetted. Molnár formahanyatlásának van valami oka vagy csak így jött ki idén? Ő egy nagyon jó játékos de idén ő sem volt az igazi.
És egy más jellegű kérdés Jurkunas tényleg annyira szeret itt élni Szolnokon és akár le is telepedne itt végleg? Remélem van előkészületben nálunk valami, hogy játékosévei után Szolnokon tudjon tovább dolgozni és élni, mert egy nagyon értékes és képzett ember.

Hajrá OLAJ

P.P.:

Zsola!
Nagyon egyszerű a válaszom a letámadással kapcsolatos kérdésre. Ahhoz, hogy eredményesen meg lehessen ezt a védekezési formát valósítani, nagyon nagy agresszivitásra és energiára van szükség, ehhez pedig az kell, hogy 9-10 játékost folyamatosan lehessen cserélni a mérkőzés folyamán. Nem értem pontosan mire gondolsz, amikor hiányolod a játékunkban a váltásokat. Ha esetleg arra gondolsz amit a szakirodalom is használ váltások címszó alatt (elzárások védése), a rájátszásban tulajdonképpen ezzel tudtunk előre lépni, és ezzel jutottunk el a döntő kapujáig. Ha taktikai változtatásokra gondolsz, értek itt a sok hárompontos dobás erőltetésére, akkor a válaszom: főleg Ricsi érkezése előtt nem volt palánk alatti emberünk, és ha a két amerikai játékosunk betöréseit levédekezte az ellenfél, nem maradt más lehetőségünk sokszor, csak a hárompontos dobás. Ezért nagyon fontos egy csapat számára, hogy legyen egy olyan meghatározó játékosa, aki a palánk alatt is eredményes tud lenni, és akkor nincs kitéve annak, hogy sok hárompontos kisérlete legyen egy mérkőzésen.
Lásd a válasz egy részét a 6. Robinak írtakban!
Andrist ebben az évben több sérülés is hátráltatta, biztos ez is az oka annak, hogy nem nyújtott olyan teljesítményt, amit ő magától is elvárna. A vezetőkkel együtt úgy gondoltuk, hogy egy egészséges Jurkunas még két évig nagy segítségére tud lenni a csapatnak.

47.
 nocsak,
2008-06-09 12:31:53
 
 Helló Peti! Lehetséges,hogy a szurkolók többet tudnak a leendő csapatunkról,vagy a részetekről még nem publikus,de hallani olyan leigazolható játékosokról,mint pl Horváth Ákos,Váradi Kornél,Báder Márton stb.Van akarat a részetekről ezen játékosok ide hozataláról? A Bádert,ha ide tudnátok hozni, megoldódhatna a Donatas probléma is.Mi erről a véleményed??

P.P.:

nocsak!
Nagyon sok pletykát hallottam már én is különböző játékosok érkezéséről, soknak nincs is valóság alapja, illetve napjaink úgy telnek, hogy az itt lévő játékosokkal zárjuk le a tárgyalásokat. Báder Marcit, mivel már nagy európai élcsapatokban is eltöltött egy-két szezont, nagyon nehéz lenne Magyarországra csábítani, illetve ha Magyarországon eltöltene egy szezont, nagyon nehezen tudná a menedzsere újra eladni egy külföldi csapatnak.

Dr. Szabó Ottó

Kedves Péter!
 
Gratulálok Önnek az elmúlt évekhez. Gratulálok a csapathoz, a kitartásához és ahhoz is, hogy végre igazi kosárlabdahangulatot sikerült varázsolni a Tiszaligetbe!
 
Én sokat járok Veszprémbe kézilabda mérkőzésre és be kell vallanom, hogy vetekszik már a szolnoki hangulat az ottanival.
 
Hogy tudja feldolgozni ezt a rengeteg szennyet, amelyet itt a fórumokon kap?
 
 
Kérem, maradjon. A józan emberek szeretik és elismerik Önt!

P.P.:

dr. Szabó Ottó!
Köszönöm a magam és a csapat nevében, hogy Ön és nagyon sok ember szeretik és elismerik a csapatot. Próbálom a mocskolódó hozzászólásoktól elhatárolni magam.

***
Ezúton is szeretnék köszönetet mondani minden szurkolónknak, akik mind idegenben, mind hazai pályán egész évben, a nehéz helyzetekben is mellettünk álltak, illetve buzdítottak bennünket. Csodálatos érzés volt az utolsó, Albacomp elleni mérkőzésen, amikor a második negyedben -10 pontos állásnál is felállva énekelte közönségünk a különböző Olaj-nótákat, illetve a mérkőzés lefújását követően olyan karneváli hangulatot teremtettek a sportcsarnokban, mintha mi nyertük volna meg a bajnokságot. Kevés csapat mondhatja el magáról, hogy vereség ellenére is éltetik őket, de a szolnoki közönség bebizonyította, hogy erre is képes. Nagyon nagy dolog volt, hogy az ellenfél kispadja mögött akadt egy szurkoló, aki engem és a csapatot is szidalmazni kezdte, de a körülötte lévő, józan gondolkodású emberek gyorsan jobb belátásra bírták, hogy állítsa már le magát, mert ez az egész nem arról szól, hogy szitkozódjunk, hanem hogy ünnepeljünk.

Örülök, hogy lehetőségem volt az Új Néplap szerkesztőségében arra, hogy szurkolóink kérdéseire válaszolhattam, s azokat a szoljon.hu internetes oldalon olvashatják is a Szolnoki Olaj KK drukkerei.

-->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!