Sport

2008.06.11. 07:43

Remekeltek a szolnokiak

A minap a Velencei-tavon tették vízre hajóikat a Szolnoki Sportiskola és Tisza Evezős Egylet versenyzői. A mieink közül többen az Európai Reménységek Versenyén és Vidékbajnokságon is érdekeltek voltak.

Varga Csaba

Az első napon hat ország részvételével — Csehország, Szlovákia, Lengyelország, Ausztria, Szerbia és Magyarország — rendezték meg az Olimpiai Reménységek Versenyét. Azt tudni kell, hogy serdülőkorú fiatalokat érinti ez utóbbi megméretés. Közöttük indultak a Tisza Evezős Egylet-Sportiskola legtehetségesebb evezősei is. Sőt a Vallyon Bence, Novák Edvin duó, valamint egy vegyes ülésű leány négypár révén, melyben a szolnoki Abid Syham is helyet kapott, két első helyet szereztek A csapatverseny győztese Csehország lett 38 ponttal, második Magyarország 32 ponttal, harmadik helyen pedig Lengyelország válogatottja végzett 24 ponttal.

A válogatási elveknek megfelelően, aki válogatót nyert, egyben a vidékbajnoki címet is hazavihette a második napi velencei megméretésen. A Magyarországon három éve veretlen Vinkó Gáspár és Simon Béla páros a tőle megszokott magabiztossággal győzött. Bár számukra ez a verseny egy felkészülési állomás volt a vasárnap kezdődő poznani végső kvalifikációs versenyre, ahol az olimpiai kvóta megszerzése a fő cél. A felnőttek között egy párban Juhász Adrián igen szoros harcban csak célfotóval szorult a negyedik helyre, ami az U23-as brandenburgi világbajnokságra való utazást jelenti a tehetséges szolnoki fiú számára, négypárevezős egységben. Egyébiránt Adrián már tavasz óta ebben az egységben készül, amely komoly nemzetközi eredményt ért el két hete, mikor nyert a németországi Ottensheimben. A még serdülőkorú Vallyon Bence és Novák Edvin kettős az ifik között is a második helyen végzett. Kár, hogy ez sem volt elég a páros számára az ifivébére való kijutáshoz.


Az ORV és a Vidékbajnokság eredményei

Az Olimpiai Reménységek Versenye. Első helyezettek: fiú korm. nélküli kettes: Vallyon Bence, Novák Edvin (Szolnok). Leány korm. nélküli négypár: Abid Syham (Szolnok) Gonda Gréta (Szeged), Bálint Sára (Szeged), Kiss Hella (Csepel).

Második helyezett: fiú korm. négyes: Rácz Milán és Gregor Zsolt (Szolnok), Major Dávid, Varga Márton, korm.: Kiss Bence (Győr). Harmadik helyezettek: leány korm. nélküli kettes: Kolláth Vanda, Kardos Szabina, (Szolnok). Fiú korm. nélküli négyes: Nagy Árpád és Tóth Vilmos (Szolnok), Rippert János és Szolinger Ádám (Győr). A csapatok edzői: Molnár Csaba és Molnár Dezső (Szolnok), Lakatos Tamás (Mohács),

Vidékbajnokság. Első helyezettek: férfi felnőtt korm. nélk. kettes: Simon Béla, Vinkó Gáspár, férfi serdülő korm. négyes: Nagy Árpád, Gregor Zsolt, Rácz Milán, Tóth Vilmos, korm: Tóth Máté. Második helyezettek: Fiú ifi kormn. nélk kettes: Novák Edvin, Vallyon Bence. Leány mini A, egypár: Győrfi Fanni. Fiú tanuló korm. nélk. kettes: Válé Csaba, Csomor Dorián, fiú tanuló korm. négyes: Kun Csaba, Válé Csaba, Csomor Dorián, Fodor Gergő, korm.: Tóth Máté, fiú serdülő korm. négyes: Nagy Árpád, Gregor Zsolt, Rácz Milán, Tóth Vilmos, korm: Túri Maximilian. Harmadik helyezettek: fiú serdülő korm. kettes: Kertész Márton, Novák Zsombor, leány tanuló kétpár Horváth Bianka, Erdélyi Zsófia, Férfi felnőtt korm. négyes: Simon Tamás, Szigeti György, Vinkó Gáspár, Tolnay Béla. Leány serdülő korm. négyes: Kardos Szabina, Kolláth Vanda, Szabó Vanda, Abid Syham korm.: Győrfi Fanni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!