Sport

2008.07.21. 08:02

Bombariadó és magyar aranyeső a kajak-kenu Eb-n

Befejeződött Szegeden a U23-as és ifjúsági kajak-kenu Európa-bajnokság. A verseny zárónapján az 500 méteres finálékra került sor, délelőtt az ifik, délután pedig a 23 éven aluliak csatáztak az érmekért. A dobogós helyek egy részét – jó szokás szerint – ezúttal is kibérelték maguknak a mieink, így összessítésben 10 arany- 3 ezüst- és 5 bronzéremmel zárták a kontinensbajnokságot.

ÓS

Az ifjúságiak küzdelme ismét magyar remekléssel kezdődött: Kárász Anna meglepetés-győzelmet aratott női egyesben, megelőzve az angol Walkert és az osztrák Lehacit.
– Ez a táv a fő számom, ahol szerettem volna megmutatni, hogy mit tudok, örülök, hogy ilyen jól sikerült – mondta Kárász Anna. – A szembeszéllel nem foglalkoztam, csak a versenyre koncentráltam.
A kenu egyeseknél Vass András ezüstérmet szerzett, férfi kajak egyesben pedig Dombvári Bence harmadikként zárt. Ugyancsak bronzérmet szerzett a Holicza Péter, Dudás Miklós összetételű kajak páros, míg a Kovács László, Tóth Róbert, Bodor Attila, Szabó Balázs alkotta négyes már a hajrá előtt is vezetett, és a finisre még egy sebességfokozattal feljebb kapcsolva előzte meg a spanyol és német csapathajót.
Az U23-asok fináléi bombariadó miatt – ami szerencsére vaklárma volt - csúszással kezdődtek, ám ez különösebb nem befolyásolta a magyarok szereplését. Csipes Tamara (a képen) egyesben és Hegyi Zomillával párosban is aranyérmet szerzett, sőt a látványos hajrát produkáló férfi kajak négyes is az első helyen végzett, Dobos András második, a Varga Dávid, Széles Gábor, Németh Gergő, Nagy Péter összetételű kenu négyes a harmadik lett.
Mindez azt jelenti, hogy a sportág hazai utánpótlása összesen 18 érmet (10 arany, 3 ezüst és 5 bronz) tartott idehaza, s a verseny legnagyobb egyéniségét is a mieink adták: Csipes Tamara három számban indult, s mindegyiket megnyerte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!