Sport

2008.08.27. 14:09

Az erőfelmérőnél tartanak a Tisza-parti pólósok

Ezen a hét végén Szentesen, majd a jövő héten a Tiszaligetben rendeznek rangos vízilabda felkészülési tornát

SZOLJON

A szentesi program

Péntek: Szentes—Szolnok, 10.00. Szolnok—Mariupol, 13.00.

Szombat: Szolnok—OSC, 10.00., Szolnok—BVSC, 14.00. Öt héttel a bajnoki rajt előtt pénteken és szombaton, Szentesen egy felkészülési tornán csobban vízbe a Szolnoki Főiskola Közgép VSC vízilabda-csapata. A mérkőzéssorozaton a mieink a BVSC, az OSC, az ukrán Mariopul és természetesen a házigazda együttes társaságában vesznek részt.
— Nem készülünk külön a tornára, hiszen továbbra is keményen gyűjtjük az erőt — kezdte Cseh Sándor, a szolnokiak edzője, aki tavaly még játékosként szerepelt a csapatban.  — Az októberi bajnoki rajtra szeretnénk jó formába lendülni.  A napokban kétkapuztunk az ukrán bajnok Mariopullal, látszott sokat kell még dolgoznunk. Arról nem beszélve, hogy még össze kell szokni a társaságnak, hiszen az elmúlt évad állományából mindössze négy felnőtt játékos maradt sorainkban. Tegyük hozzá, hogy a fiúk nagyon rendesen dolgoznak, mindannyian keményen odateszik magukat.  A szentesi és a jövő pénteken kezdődő szolnoki felkészülési torna jó erőfelmérő lesz számunkra — mondta az edző.
A csapattal kapcsolatban tudni kell, hogy az elmúlt szezon együtteséből Hangay Róbert, Hangay Zoltán, Kovács Gergő, és Pásztor Mátyás maradt meg hírmondónak. Hozzájuk csatlakozott három egykoron Szolnokon nevelkedett és szerepelt játékos: Süveges Máté, Munkácsy Róbert és Ridzyk Zoltán. Továbbá Józsa Tibor Szentesről, Németh Dániel az OSC-ből, valamint az egykori szegedi kapus, Szegi Zoltán és új-zélandi Adam Cunliff érkezett soraikba.  Azt már Mohi Zoltán klubelnöktől tudjuk, hogy a napokban egy dán játékos érkezett próbajátékra a Tiszaligetbe, tesztelés után dől majd el, hogy igény tartanak e a pólós szolgálataira. Egyébiránt a szolnokiak még egy kapust akarnak igazolni, a kiszemeltek között van Györke Zsolt is, az elmúlt évadban a főiskolások hálóját őrizte.
A Cseh Sándor által is említett jövő hét végi, háromnapos tornáról elöljáróban annyit, hogy illusztris lesz a mezőny. Tudniillik a Főiskola Kupa küzdelmeire a román bajnok, az Euroligában nyolcaddöntős Nagyvárad, a Ferencváros, az Újpest, a Pécs, és a Szentes érkezik majd a Tiszaligetbe, a szolnokiak vendégeként. 

Szombat: Szolnok—OSC, 10.00., Szolnok—BVSC, 14.00. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!