Sport

2009.01.06. 09:59

Négy új fiú már érkezett a Szolnoki MÁV FC csapatához

Szerdán véget ér a téli szabadság a Szolnoki MÁV FC labdarúgói számára, a csapat Vágó Attila vezetőedző irányításával megkezdi felkészülését a tavaszi idényre.

Gelei József

Mind a mai napig a magyar labdarúgás talán egyik legnagyobb megoldatlan problémája a hosszú téli szünet. A profi futballcsapatok sehol a világon nem engedhetik meg maguknak, hogy hónapokon keresztül ne lépjenek pályára tétmérkőzésen. Ehhez képest nálunk november közepétől február végéig téli álmát alussza a sportág.

Kiss Zoltánt szívesen látták volna

Az előző bajnokságban két újpesti fiatal szerepelt a Szolnoki MÁV FC együttesében kölcsönben. Kiss Zoltán és Freud Gábor közül előbbi kimondottan erősítést jelentett a kék-fehérek számára, a Ferencvárosnak rúgott tavaszi bombagóljára mind a mai napig szívesen emlékeznek a klub szimpatizánsai. Mutatott teljesítményét látva nem meglepő, hogy a nyáron visszarendelte a lila-fehér gárda. A Megyeri útiak kezdőcsapatában azonban nem tudott az ősszel gyökeret verni a fiatal védő, így felmerült a szolnoki szurkolók körében, hogy visszatérhetne a Tiszaligetbe. Sajnos azonban az élet keresztül húzta a számításokat, Kiss Zoltán december közepén súlyos autóbalestet szenvedett Gödöllő térségében és hosszabb kényszerpihenő vár rá.

Mindez fokozottan érvényes régiónkra, hiszen a pályaviszonyok kriminális állapota miatt időnként nemhogy mérkőzést, de edzést sem lehet(ne) tartani. Megyénk két másodosztályú együttese december első napjaiig edzésben maradt, azóta szabadságukat töltötték a játékosok.
Az NB II. Keleti csoportjának tavalyi ezüstérmese, a Szolnoki MÁV FC gárdája január hetedikén megkezdi a felkészülést a bajnokság tavaszi idényére. Mint Tóth Dénes klubigazgatótól megtudtuk, az együttes nem utazik edzőtáborba, mindvégig hazai környezetben, a Tiszaligetben végzi az edzéseket. A legnagyobb terhelést a kéthetes, napközis rendszerű foglalkozások során kapják a játékosok.

Négy labdarúgót közvetlenül az őszi szezonzárást követően szabadlistára tett a klub: Balla Richárd a hírek szerint visszatér az NB III-as Tiszafüredhez, Szabó Tamás pedig nevelőegyesületéhez, a Kecskeméthez. Az amerikai-magyar kettős állampolgársággal rendelkező Reinhardt Leslie a másodosztály őszi meglepetés-csapatával, a Bőccsel tárgyal, míg Nagy Péter osztrák alacsonyabb osztályú gárdában folytathatja pályafutását. Helyükre négy új játékos érkezik a felkészülés első napjára. A Győrben és a REAC színeiben az élvonalban is szerepelt ballábas játékos, Makra Zsolt már decemberben megegyezett a szolnoki vezetőkkel, az elkövetkező fél évet a kék-fehér gárdánál tölti. Hétfőn aztán újabb három érkező kiléte is eldőlt.

A Tisza-parti vezetők megegyeztek az Újpesttel, hogy a középpályás Hullám Attila, valamint a csatár Széki Attila fél évig kölcsönben a MÁV FC-ben szerepel. Hozzájuk hasonlóan szintén nyárig írt alá szerződést a kék-fehérekkel az elsősorban támadó szerepkörben otthonosan mozgó German Tamás, aki az őszi idényt Pápán töltötte.

— Még egy szabad státuszunk van, hogy ki lesz az ötödik új szerzeményünk, az napokon belül eldől. Két jákossal vagyunk előrehaladott tárgyalásban, az egyikük az élvonalban szerepelt az elmúlt fél évben, a másik pedig jelenleg osztrák másodosztályú csapatnál van próbajátékon. Amennyiben utóbbinak nem sikerül megegyeznie a "sógoroknál", hozzánk igazol — tudtuk meg a kék-fehérek klubigazgatójától, Tóth Dénestől.

A csapat a felkészülés során több élvonalbeli együttessel is megmérkőzik, a pályák állapotát ismerve, azonban nagyrészt idegenben.
képszöveg: A tiszaligeti feketesalakos pálya messze nem biztosít ideális feltételeket a bajnokság tavaszi idényére készülő labdarúgók számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!