Sport

2009.05.27. 15:26

Próbamerülés – Hogyan kezdődött minden…

Egy olyan ember számára, aki eddig jóformán még a fejét sem tette bele a vízbe úszás közben, nem hétköznapi élmény, amikor víz alatti képeket mutatnak neki és közben tengernyi élménybeszámolóval árasztják el éppen aktuális búvártúrájukról visszatérve barátai.

SZOLJON

 Én pontosan egy ilyen ember voltam. Tátott szájjal hallgattam végig a csodás történeteket, víz alatti világról szóló beszámolókat. Barátaim nagy része akkor már vizsgázott búvár volt, köztük párom is, akinek unszolására én is tettem egy próbát. Egy úgynevezett Discovery ( próbamerülés ) alkalmával egy gyors elméleti és gyakorlati oktatás után búvárfelszerelésbe öltöztetve, oktató felügyeletével vágtam neki a Honvéd uszoda medencéjének felderítésébe. Az élmény feledhetetlen és egy életre megfertőzött. Lenyűgözött a súlytalan lebegés érzése, a felettem lévő 3,5 méteres vízoszlop látványa és a mellettem lebegő barátaim víz alatti léte. A merülés csupán fél óráig tartott, de megváltoztatta az életem. Rögtön beneveztem a következő kezdő búvár ( Scuba diver ) tanfolyamra, és rövid időn belül az Adriai-tengerben találtam magam, amint halacskákat nézegetek 18 méter mélyen.  Azóta eltelt két merülésekben gazdag év és nyugodtan elmondhatom, hogy a búvárkodás a legjobb dolog, ami valaha történhetett velem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!