Sport

2009.08.12. 11:49

Sulyok Bence betegen is helyt állt az Európa-bajnokságon

A szolnoki Búvár SE versenyzője, Sulyok Bence a magyar válogatott tagjaként részt vehetett a Belgrádban megrendezett junior uszonyos és búvárúszó Európa-bajnokságon.

GJ

- Sajnos nem úgy sikerült szereplése a kontinensvetélkedőn, ahogy reméltük, de mi azért így is büszkék vagyunk rá - felelte érdeklődésünkre edzője, Hamzáné Somogyváry Beáta. - Sajnos a kiutazás másnapján lebetegedett, karanténba került, s bár mire az ő számai következtek meggyógyult, így megkapta a rajtengedélyt, érthető módon fizikálisan gyengébb állapotban versenyzett. Pedig rengeteget dolgozott a felkészülés során, mindent elkövetett, hogy méltóképpen képviselje Magyarországot és természetesen klubunkat is az Európa-bajnokságon. A 800 méteres búvárúszásban így is csupán egyetlen hellyel maradt le a nyolcas döntőről.
Sulyok Bence három versenyszámban volt érdekelt a szerb fővárosban megrendezett kontinensvetélkedőn. A rendkívül népes mezőnyben a 400 méteres búvárúszásban a tizenhatodik, 800 méteren pedig a kilencedik helyen végzett. Az 1500 méteres felszíni úszást a tizenharmadik helyen zárta.
A magyar válogatott végül 3 arany-, 3 ezüst- és 4 bronzéremmel zárta a junior Európa-bajnokságot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!