Sport

2010.03.03. 10:16

A búvárúszó Danyi Gábor két diákolimpiai bajnoki címet szerzett

Kecskemét adott otthont a búvárúszók országos diákolimpiai döntőjének, melyen természetesen rajthoz álltak a Hamzáné Somogyváry Beáta edzőnő szolnoki tanítványai is.

SZOLJON

A II. korcsoportban érdekelt Stefanidesz Kenza négy számban is elindult, az 50 és a 100 méteres uszonyos úszásban ezüstérmet szerzett, míg az 50 méteres uszonyos delfinlábban negyedik, 200 gyorson ötödik helyen ért célba. Az egy évvel idősebbek között Dékány Gréta a dobogó második fokára léphetett fel az 50 méteres uszonyos gyorsúszás eredményhirdetésekor, s emellett egy-egy negyedik (100 m uszonyos úszás), ötödik (100 m uszonyos gyorsúszás) és hetedik (200 m uszonyos gyorsúszás) helyet is elért. Molnár Bernadettnek (IV. kcs.) két-két negyedik (50 m búvár, 100 m uszonyos úszás) és hatodik (100 és 200 m uszonyos gyorsúszás) hely lett a termése. Muhari Bence, Bencsik Fanni és Ábel Stella az ötödik korcsoport viadalán nem jutottak dobogóközelbe, a 8-11. helyen végeztek. A legöregebb diákolimpikonok versengésében aztán két aranyérmet is elhoztak a szolnoki fiatalok: Danyi Gábor megnyerte az 50 méteres búvárúszást és a 100 méteres uszonyos úszást - gyorsban még begyűjtött egy bronzot is -, ráadásul Karkecz Konrád is elhozott egy-egy ezüst- és bronzmedált. Ugyanebben a kategóriában Lengyel Dániel és Graff Richárd hatodik és hetedik legjobb időeredményeket úszta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!