LABDARÚGÁS

2017.08.29. 10:59

Húsz év után újra bajnoki meccset nyert a szolnoki futballcsapat

A másodosztályú bajnokságban a 6. forduló mérkőzéseit rendezték meg tíz stadionban. A Szolnoki MÁV FC Sopronba látogatott, ahol nem kímélte a házigazdákat, hiszen 4–0-ás, fölényes győzelmet aratott.

Tóth Lászlóék (labdával) lerohanták a Sopront

Fotó: Csabai István

Soproni VSE – Szolnoki MÁV: 0–4 (0–2)

Sopron, 350 néző. Vezette: Zierkelbach (Iványi I., Mohos)

SOPRON: Molnár M. – Fazakas, Fehér Z., Koronczai, Bor – Kővári, Hadházi, Szabó L. – Garda (Winkler, 75.), Varga Sz. (Angyal Zs., a szünetben), Batizi-Pócsi B. (Gyürki, 62.). Vezetőedző: Németh Szabolcs

SZOLNOK: Hrabina – Molnár R., Balogh M., Horgosi (Földi, 44.), Papp Sz., Lakatos Cs. – Pintér N. (Farkas A., 82.), Tóth B., Kenderes – Jasarevic (Tóth L., 65.) – Katona Gy.

Vezetőedző: Balogh Pál. Edző: Antal Gábor.

Gólszerző: Kenderes (6. perc), Pintér N. (25.), Jasarevic (61.), Tóth L. (87.).

Kiállítva: Koronczai (23. perc), Szabó L. (58.).

Tóth Lászlóék (labdával) lerohanták a Sopront
Fotós: Csabai István

Németh Szabolcs: – A korai kiállítás megpecsételte a sorsunkat, mert a Szolnok jó csapat, ki is használta az előnyt, a második kiállítás után pedig teljesen szétesett a játékunk.

Balogh Pál:

„A második kiállítás után nem volt kérdéses a győzelmünk. Okosan, taktikusan játszottunk, és ami nagyon fontos, végre pontosan is. Nagy öröm számunkra, hogy húsz év után először nyertünk soproni csapat ellen.”

További eredmények: Győr–Békéscsaba 0–1, Kisvárda–Csákvár 3–0, Mosonmagyaróvár–Vác 0–0, Szeged 2011–Budaörs 3–1, Kazincbarcika–Nyíregyháza 2–2, Soroksár–Dorog 2–1, Siófok–Gyirmót 1–2, ZTE–Cegléd 2–0, MTK–Budafok 4–1.

A MÁV FC szombaton 15 órakor a Mosonmagyaróvár gárdáját fogadja.

V. Cs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!