LÁBTOLL

2017.08.24. 10:00

Taroltak az újszásziak a Hungarian Openen

Hét ország, közel kétszáz versenyzője mérte össze tudását az immár 22. Nyílt Magyar Nemzetközi Lábtoll-labda Bajnokságon (Hungarian Open).

Csapatversenyben taroltak a házigazdák, a dobogó mindhárom fokára kizárólag újszászi játékosok állhattak fel

Fotó: Szacskó Ágota

Amelyen a házigazda újszásziak kiválóan teljesítettek, férfi csapatversenyben például a dobogó mindhárom fokát ők foglalták el. Emellett női csapatban egy második és egy negyedik helyezéssel, férfi egyéniben pedig arany, ezüst és bronzéremmel zárták a négynapos viadalt.

A férfiaknál harminc, a nőknél tizenöt csapat játszott selejtezőt. A nyitónap végére nyolc-, illetve négyfősre szűkült a mezőny. A fiúknál öt újszászi, két nagykanizsai és a német Flying Feet Haspe legénysége – meglepetésre a tavalyi ezüstérmes Hagen nem – jutott be a negyeddöntőbe, míg a lányoknál a Nagykanizsa nemzetközi csapata, a Pusztaszer és az Újszász két egysége folytathatta az elődöntőben.

A második játéknapon már az érmekért folyt a harc. A címvédő Becskereki Sándor, Herczeg Gábor, Kézér Zsolt, Tóth Gábor négyes az újszászi ifik és Nagykanizsa legyőzésével masírozott be a döntőbe.

A másik ágon a Lakatos Attila, Lakatos Zoltán, Szűcs Gergely, Takács Zoltán összetételű, kettes számú újszászi egység óriási meglepetésre kiejtette a német Flying Feet Haspet, azonban az Újszász és a Borjád egykori válogatott játékosaiból összeálló – Himmer János, Nyisztor Zoltán, dr. Bogár László, Csák Dávid, Nózsi Péter – alkalmi csapattal szemben már alulmaradt.

A döntő kiélezett küzdelmet, és döntőszettes újszászi sikert hozott (17–21, 23–21, 21–11), ami azt jelenti, hogy a Becskereki, Herczeg, Kézér, Tóth alkotta kvartett sorozatban negyedszer diadalmaskodott a Hungarian Openen.

A dobogó legalsó fokára is újszásziak állhattak fel, miután a Takács Zoltán vezette egység 21–17, 21–18-ra legyőzte Nagykanizsát a bronzmeccsen.

A hölgyeknél az első elődöntőben házi rangadót rendeztek. A Farkas Lilla, Győrfi Barbara, Vachal Krisztina összetételű csapat ugyanis az Ézsiás Fanni, Dósa-Urbán Kitti, Joó Anett, Vágó Henriett négyes ellen lépett pályára, a találkozót két szoros játszmában (21–19, 26–24) Vachalék nyerték, akikre a fináléban egy nemzetközi egység várt.

Az újszásziak becsülettel állták a sarat, de végül fejet kellett hajtaniuk a nagyobb tudás előtt (21–16, 21–16), így az aranyérmet a nagykanizsai Balogh Eszter és Kunics Réka, a szlovákiai Bagos Viktória és a francia Justine Crapanzaro nyakába akasztották. Eközben Ézsiásék a bronzmérkőzésen kikaptak a Pusztaszertől, és a negyedik helyen fejezték be a versenyt.

Rátérve az egyénikre, az erőviszonyokról sokat elárul, hogy a négy között három újszászi (Herczeg Gábor, Tóth Gábor és Kanalas Renátó) – és egy kanizsai (Horváth Gergő) lábtoll-labdázó meccselt egymással.

Csapatversenyben taroltak a házigazdák, a dobogó mindhárom fokára kizárólag újszászi játékosok állhattak fel
Fotós: Szacskó Ágota

Mindkét elődöntőben a rutin győzött, a 27 éves Herczeg és a 35 éves Tóth sem adott esélyt aktuális ellenfelének – a 19 éves Kanalasnak és Horváthnak. A döntőben tehát a címvédő Herczeg Gábor a kilencszeres bajnok Tóth Gáborral csapott össze.

A találkozó Herczeg sikerével zárult (21–18, 23–21), aki immáron négyszeres bajnoknak vallhatja magát – Tóth Gábor ezüst-, a két fiatal pedig egy-egy bronzéremmel vigasztalódhatott.

Női egyesben nem termett babér az újszásziaknak, ugyanis még a négy közé sem jutott be közülük senki – Joó Anett hetedik, Farkas Lilla nyolcadik helyen végzett. A döntőben a szlovákiai Bagos Viktória viszonylag könnyedén verte a címvédő Kunics Rékát (21–14, 21–15), ezzel 2013 után tudott ismét győzni a Hungarian Openen.

Munkatársunktól

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!