LABDARÚGÁS

2017.08.11. 11:20

Végre kezdődik a megyei I. osztály

Csupán egyet kell aludnunk, hogy ismét megyei futballt láthassunk! Akiket a nagy hőség nem tántorított el, vagy éppen nem valami vízpart mellett töltötték a vakációjukat, azok már kaphattak belőle némi ízelítőt, elvégre a megyei Magyar Kupából két forduló már lement, de a bajnokság, még csak szombaton kezdődik.

Régen látott izgalmakat hozott a megyei első osztályú bajnokság előző idénye. Amikor is szinte az utolsó pillanatig kérdéses volt, hogy a bajnoki címért folyó hármas versenyfutásból – Tiszafüred, Szajol, Jászárokszállás – melyik csapat kerül ki győztesen.

Lehet, kissé telhetetlenek vagyunk, de ezek után csak annyit mondanánk: várjuk a folytatást! Persze, ezt sem kérni,­ sem előre megjósolni nem lehet, azért bízunk benne. Ellenben az már biztos, hogy a Tiszafüred megannyi sikertelen próbálkozás után végre az NB III.-ban folytathatja, ezáltal a Tiszaföldvár bennmaradt, a Mezőtúr és a Besenyszög pedig újoncként csatlakozott a tizenhat fős mezőnyhöz.

Mint úgy általában, a nyár slágere ezúttal is a várható játékosmozgás volt a szurkolók körében. Ugyanakkor komoly jövés-menésről a Tiszaföldvárt leszámítva nem tudunk beszámolni. Földi Tiborék hatot igazoltak (Farkas Márton, Göblyös János, Görcsi Norbert, Varga Attila, Hadad­ ­Hychem, Molnár Balázs), ezzel megalapozva az előrelépés, a szebb célok elérésének lehetőségét.

A szintén hátsó szekcióban végző Tószeg hajtós, küzdeni tudó fiatalok alkotta kerete Pelles András (­Tiszafüred) és Urbán-Szabó Viktor (Csépa) személyében két rutinos játékossal bővült. Rákóczifalván pont az ellenkezője történt, mivel Kácser István, Nász Norbert és Szoboszlai Imre is szögre akasztotta a stoplist, ezzel átadva a lehetőséget az ifjaknak.

Miközben Fegyverneken továbbra is a „nagy öregek” (például a Faragó testvérek, Tukarcs László,­ Csortos József) viszik a prímet. A holtszezon egyik legnagyobb vesztese a Karcag lett – még úgyis, hogy Domokos Attila és Nagy Roland visszatért soraiba –, ugyanis a gólkirály Székely Dávid és a védelemben fontos szerepet betöltő Szívós Gyula egyaránt Füredre igazolt.

Hasonlóan járt a Besenyszög, amelytől ugyancsak a gólkirály, Annus Árpád távozott (Tiszakécske). De az Újszásznak sem lett könnyebb a dolga azáltal, hogy a középpályás Tóth Nándor, valamint a támadó Sipos Zsolt is az immáron Véber György dirigálta Törtelnél folytatja.

Természetesen olyan csapatok is vannak, amelyek erősödni tudtak a nyár folyamán. Elsősorban a Szajol, amely a Füredtől távozó Vadas Gergőre, Győrfi Patrikra és Angyal Csabára is lecsapott, ezzel nemcsak a védő-, hanem a támadósort illetően is több opcióval próbálkozhat majd a Kun Mihály irányította stáb.

Arról nem beszélve, hogy az ezüstérmes keret magja együtt maradt. A Mezőtúr eddig sem küzdött létszámbeli, valamint képességbeli gondokkal – lásd az NB I.-et is megjárt Kormos László –, a vezetőség mégis úgy látta, szükség van új arcokra is, így a Fegyvernekből leigazolta idősebb és ifjabb Farkas Zoltánt.

Jászárokszálláson is alapvetően az állandóságra törekszenek, ezért Szabó Tamás kivételével – aki visszatért Jászberénybe – mindenkit megtartottak, noha nem is igazoltak.

A tavaly ugyancsak az élmezőnybe tartozó csapatok közül a Törökszentmiklós számára talán az a legnagyobb pozitívum, hogy a meghatározó játékosai – mint amilyen Máté Fazekas Attila vagy Rab János – felépültek sérüléseikből, valamint Szedlák Zoltán (Tiszapüspöki) képében egy új gólvágója is akadt.

A Jászfényszaru már évek óta a „többet várunk” kategóriába tartozik, és remélhetőleg az idén végre kitör a skatulyából, s meg tudja mutatni, mire képes valójában. Pláne, hogy a nevek alapján semmit sem gyengült, sőt…

Az NB I.-es futsalbajnokságban is szereplő (Aramis), első számú gólgyárosnak kikiáltott Héger Attila újra egészséges, mi több egy új játszótársat is kapott maga mellé Sós Márkó személyében, akiről elég annyi, hogy a Brnóban rendezett minifoci-Eb-n bronzérmes lett a válogatottal.

A Jánoshida az egyik leggólerősebb legénység volt a tavalyi mezőnyben, ugyanakkor a védelme nem tartozott a legacélosabbak közé, ezért kapusok után kellett néznie, de iziben – Vincze Gábor (Jászkisér) és Tóth Zoltán (Kunszentmárton) ideális választásnak tűnik ezen a poszton.

Rátérve a hétvégére, vérbeli rangadóval rajtol a felnőttbajnokság, a felek edzőit kérdeztük, mit várnak a mérkőzéstől.

Szombat, 17.00.

KARCAG–SZAJOL

V.: Dobó Sándor.

– Nem a legegyszerűbb feladat egy Szajol ellen kezdeni a bajnokságot, ettől függetlenül nem is kérdés, hogy a három pontért lépünk pályára szombaton – ütötte meg az alaphangot Orosz István.

– Az utóbbi hetekben sok edzőmeccset játszottunk, aminek egy célja volt: sorozatterhelésnek kitenni a srácokat, hogy meglássuk, mennyire bírják.

– Úgy érzem, ezen a téren sikerült előrébb lépnünk, jobb állapotban vagyunk most, mint a tavasszal. Ami elengedhetetlen ahhoz, hogy jó eredményeket érhessünk el, márpedig szeretnénk ismét az élmezőnyben, lehetőleg az első háromban végezni.

– Ugyanakkor ennek az árát is megfizettük, a Fegyvernek elleni kupameccsen halványak voltunk. Szeretnénk mielőbb kiköszörülni a csorbát, mondjuk egy jó rajttal.

– Végig az járt a fejemben a nyár folyamán, vajon képesek leszünk-e átmenteni az előző idényvégi formánkat az új évadra. Az eddigi két kupameccsünkön mutatott játékunk alapján kijelenthetem, ez sikerült – mondta Kun Mihály.

– Fontosnak tartom, hogy az ezüstérmes csapat kerete maradéktalanul együtt maradt, ráadásul egy Vadas Gergővel, egy Győrfi Patrikkal és egy Angyal Csabával tovább tudtunk erősödni.

– Ezek után nyilván nem titok, hogy első számú célkitűzésünk a dobogó, annak is a legfelső foka, ami ha elkerülnek a sérülések, és ugyanilyen alázattal tesszük a dolgunkat, mint eddig is tettük, akkor remélhetőleg nem csak vágyálom ­marad.

Szombat, 17.00.

T.-MIKLÓS–JÁSZKISÉR

V.: Nagy Zoltán.

Szombat, 17.00.

FEGYVERNEK–TÓSZEG

V.: Seletye Róbert.

Szombat, 17.00.

BESENYSZÖG–JÁSZÁROKSZÁLLÁS

V.: Dobos Zsolt.

Szombat, 17.00.

ÚJSZÁSZ–JÁNOSHIDA

V.: Bán János.

Szombat, 17.00.

MEZŐTÚR–CSÉPA

V.: dr. Barta Gábor.

Szombat, 17.00.

JÁSZFÉNYSZARU–KISÚJSZÁLLÁS

V.: Tóth Pál.

Szombat, 17.00.

RÁKÓCZIFALVA–TISZAFÖLDVÁR

V.: Fekete Tibor.

A megyei Magyar Kupa 2. fordulójának eredményei

Eredmények:

Tiszaföldvár–Törökszentmiklós 2–3,

gólszerzők: Polgár (17.), Molnár B. (56.), ill. Szedlák 3 (20., 33., 45.).

Szajol–Mezőtúr 4–0,

gólszerzők:­ Angyal 2 (17., 45.), Bogdán (52.), Szabó T. (57.).

Jászfényszaru–Besenyszög 3–2,

gólszerzők: Héger (69.), Németh N. (72.), Nagy Sz. (77.), ill. Héja (22.), Czapkó (68.).

Jánoshida–JVSE-Rosenberger 4–3 (büntetők után),

gólszerzők: Németh T. 2 (26., 61.), ­Szelei (36.), ill. Bóta (72.), Bartók 2 (88., 90.).

Fegyvernek–Rákóczifalva 5–1,

gólszerzők: Fábián D. 3 (1., 19., 45.), Faragó Zs. (21.), Faragó A. (29.), Trecskó (56.).

Továbbjutottak:

Törökszentmiklós, Szajol, Jászfényszaru, Jánoshida, Fegyvernek és a Jászárokszállás ­legjobb kiesőként.

A következő forduló párosításai:

Augusztus 16., 17.30:

Jászárokszállás–Törökszentmiklós,

Jászfényszaru–Fegyvernek,

Jánoshida–Szajol.

Pabar Gyula

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!