KOSÁRLABDA

2017.10.12. 20:29

A Falco mellett orosz és macedón ellenfél is vár a piros-feketékre az Európa Kupában

Kezdjük a legfontosabbal, feljutott az Olaj csapata a FIBA Európa Kupa 32-es főtáblájára.

Perry (fehérben) szerdán tavalyi csapata ellen játszhat

Fotó: Mészáros János

A piros-feketék szerdán este ugyan egypontos vereséget szenvedtek a svéd Södertälje otthonában, de az egy héttel ezelőtti odavágón kiharcolt 23 pontos előnyük bőven elég volt a továbbjutáshoz.

Az Olaj mellett a Körmend, az Alba Fehérvár és a szombathelyi Falco KC is tagja lesz a főtáblának. Sőt, a szombathelyiek és a szolnokiak egy csoportban, a H-jelű négyesben fognak szerepelni, a macedón Karpos Sokoli és az orosz Nyizsnyij Novgorod társaságában.

A sorozat már jövő szerdán folytatódik, este hat órakor az Olaj a macedón kupagyőztes és bajnoki ezüstérmes, amúgy szkopjei kötődésű Karpos Sokoli gárdáját fogadja. Érdekesség, hogy Sztrahinja Milosevics 2012, 2013-ban, míg Kendrick Perry az elmúlt évadban szerepelt a Sokoli soraiban. A csoportokból az első két helyezett jut tovább a legjobb 24 közé.

Visszatérve a szerdai meccsre, az Olaj szinte végig vezetett a mérkőzésen, a zárófelvonásban Alekszics edző pihentette a Perry–Vojvoda–Milosevics–Andric kvartettet, a feljavuló hazaiak pedig némi szerencsével megnyerték a visszavágót.

Perry (fehérben) szerdán tavalyi csapata ellen játszhat
Fotós: Mészáros János

– Azért jöttünk ide, hogy a munkát befejezzük, és ez sikerült is – mondta Dragan Alekszics.

– Az egész mérkőzésen megpróbáltuk elosztani a játékperceket a játékosaink között, nagyon fontos számunkra a következő mérkőzés, amelyet szem előtt tartottunk. Jó volt az első félidő, a második nem annyira, de ez normális, sokat utaztunk, sok meccs van mögöttünk.

„Célunkat elértük, ott vagyunk a csoportkörben”

SÖDERTÄLJE KINGS – SZOLNOKI OLAJ KK 75–73

(7–17, 17–19, 24–23, 27–14)

A SÖDERTÄLJE legjobb dobói: Lindström 24/12, Ramstedt 14, Pahlmblad 10/6,

OLAJ KK: Perry 6, Vojvoda 18/6, Ford 11/6, Milosevics 7, Andric. CSERE: Polyák 7/3, Tóth Á. 10, Phillip 14/6, Kovács P., Tóth Z. Vezetőedző: Dragan Alekszics.

V. Cs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!