KÉZILABDA

2017.10.18. 11:58

Megcibálta az éllovas bajszát a Székács

A Székács KE a hét, korábbi élvonalbeli játékossal felálló Békés otthonában, míg a TKE Ózdon szenvedett vereséget az NB I/B-s bajnokság 5. fordulójában.

Megszakadt Zsigmond Gergelyék (jobbra) sorozata

Forrás: ozdikc.hu

Békés KC – Törökszentmiklósi Székács KE 26–21 (15–9)

Békés, 200 néző. Vezette: Rontó Ádám, Szanyi Péter.

SZÉKÁCS: Nagy D. – Holló, Mészáros G. 2, Takács P. 4, Kovács A., Nagy A. 4, Csanádi V. 1. Csere: Duró, Rizinger (kapusok), Szöllősi 1, Erdélyi 1, BOR 1, Kuli 1, SOÓS B. 5, Tóth M. 1. Edző: Szloska Krisztián.

A bajnokaspiráns óriási elánnal kezdett, a gyors kontratámadásokból szerzett könnyű góljainak köszönhetően hamar elhúzott (8–3). Takács Péter és Soós Bence révén a Székácsnak is volt egy jó periódusa (10–8).

A nagyszünet után kiegyenlítettebbé vált a mérkőzés, de így is biztosan őrizte ötgólos előnyét a Békés. Látva a helyzetet, Szloska Krisztián edző a fiataljait küldte pályára, akik gólokkal hálálták meg a bizalmat, miközben a hazaiak szépen sáfárkodva előnyükkel, begyűjtötték az újabb két pontot.

SZLOSKA KRISZTIÁN: – A következő hetek szempontjából biztató fiataljaink helytállása és kitűnő formája. Ellenfelünk ilyen arányban is megérdemelten nyert.

Megszakadt Zsigmond Gergelyék (jobbra) sorozata

Ózdi KC – Törökszentmiklósi KE 29–25 (16–14)

Putnok, 200 néző. V.: Asztalos Bence, Bárkányi Gábor.

TKE: Kovács R. – Duzsi 3, DANCS 8, Gál D., Müller 1, Zsigmond 2, Kovács I. 4. Csere: Vikor (kapus), FORGÁCS P. 5, Vujovics, Mogyorósi, Nyeső 1, Farkas K., Piroska 1, Nagy T., Szerencsés. Edző: Dankó Ervin.

Forgács Péter találatával indult a meccs, amit három ózdi gól követett. A miklósiak azonban piócaként tapadtak vendéglátójukra, így a félidőben mindössze két gól volt a felek közti különbség.

A fordulást követően viszont elmaradt az a fajta játék, amivel az elmúlt hetekben rendre előrukkoltak Dankó Ervin tanítványai, így pár perc elteltével már 20–15-öt mutatott az eredményjelző. A hátralévő időben sem tudott közelebb kerülni vetélytársához a TKE, így a szezonban először maradt pont nélkül.

DANKÓ ERVIN: – Jogosan maradtunk pont nélkül, mert ezúttal nem tudtuk elővenni azt a játékot, ami egyébként benne van a csapatban. Különösen védekezésben nyújtottunk az elvárt színvonal alatt.

A TKE ma 19 órakor az NB I.-ben hatodik helyen álló Dabas együttesét fogadja a Magyar Kupa 2. körében.

P. Gy.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!