LABDARÚGÁS

2017.11.17. 12:39

Megyei I. osztály – Faragó Attila szerint döntő lesz, hogy ki rúgja az első gólt

Az őszi szezon utolsó fordulójához érkeztünk. Az elsőség kérdése már a múlt héten eldőlt azáltal, hogy a Szajol 5–0-ra legyőzte a Tiszaföldvárt.

Az üldözőmezőnyben azonban még lehetnek változások, többek közt az Újszász is felérhet még a dobogóra, amennyiben szombaton legyőzi a Jászárokszállást.

Szombat, 13.00

TÖRÖKSZENTMIKLÓS (5.) – FEGYVERNEK (7.)

V.: Bán János.

– A szajoli meccs után csorba keletkezett a játékunkon, amit sajnos azóta sem sikerült kiköszörülnünk. Rendre azt tapasztalom, hogy fejben nem vagyunk ott eléggé, sokszor dekoncentráltan futballozunk, és nem tudjuk feldolgozni, ha nem a mi szánk íze szerint alakulnak a dolgok – reflektált az elmúlt hetek gyengébb szereplésére Tarjányi Csaba, a Törökszentmiklós trénere.

– Abban azért bízom, hogy sikerül győzelemmel zárnunk az őszt, egy szomszédvár elleni siker a lelkeknek biztosan jót tenne. Ismerjük a Fegyvernek játékát, és nem mellesleg ezúttal mi leszünk hazai pályán, ami elvileg nekünk kedvez.

– Miklósra, hogy nincs veszítenivalónk, mert az ősz folyamán gyűjtöttünk elég pontot ahhoz, hogy most ne legyünk győzelmi kényszerben.

– Ugyanakkor ez egy presztízscsata, amely nemcsak nekünk, játékosoknak, hanem a szurkolóknak is kiemelt jelentőséggel bír, ezért kettőzött erővel készülünk rá – fogalmazott Faragó Attila, a Fegyvernek játékos-edzője.

– Döntő lesz, hogy melyik csapat rúgja az első gólt, remélem, mi leszünk azok. Viszont azzal mindenkinek tisztában kell lennie, hogy csakis akkor lehet esélyünk, ha ismét igazi csapatként küzdünk, és félretesszük az egyénieskedést.

TISZAFÖLDVÁR (15.) – KARCAG (9.)

V.: Baráth Gábor.

A sikeresnek tűnő nyári felkészülés után valami egészen gyenge őszt produkált a Tiszaföldvár. Ezért alighanem a lehető legjobbkor jön a pihenő, amikor is a vezetőségnek lesz ideje elmélkedni a „hogyan továbbról”.

A Karcag sem remekelt, de legalább az utóbbi hetekben megmozdult nála valami, és így akár egy újabb győzelemmel felzárkózhat a középmezőnyhöz.

KISÚJSZÁLLÁS (13.) – RÁKÓCZIFALVA (12.)

V.: Nagy Zoltán.

Nagyot fordult a világ a Kisújszállással. Emlékezhetnek, a tavasszal Újfalvi Erik úgy nyilatkozott, kár, hogy vége a szezonnak, ezzel szemben a múlt heti, karcagi meccs után sokat sejtetően annyit mondott, már csak egy meccsünk van hátra.

Mindez azonban ne tévesszen meg senkit, a szintén alaposan megfiatalított Rákóczifalva ellen biztosan fel fogják szívni magukat, mégiscsak egy alsóházi rangadóról van szó.

CSÉPA (11.) – JÁSZFÉNYSZARU (6.)

V.: Dobó Sándor.

Habár az előző hetekben a Jászfényszaru eléggé hullámzóan teljesített, mégis esélyesként várhatja a Csépa elleni találkozót.

Egyrészt, a házigazdák az utolsó öt meccsükből négyet elveszítettek, másrészt pedig nem számíthatnak első számú gólvágójukra, a tizenegy találatot jegyző Sárkány Attilára, akit a rákóczifalvai meccs lefújását követően állítottak ki, amiért nem túl szofisztikált módon vonta kérdőre a partjelzőt.

JÁNOSHIDA (2.) – MEZŐTÚR (8.)

V.: Kóródi Ferenc.

Stílszerűen, rangadóval zárja az őszi szezont a Jánoshida. A Mezőtúr tizennégy forduló alatt többször is bebizonyította, hogy nem tartozik a legkellemesebb ellenfelek közé, viszont Arany Lászlóék szemszögéből ez „csupán” egy újabb feladat, amit meg kell oldaniuk ahhoz, hogy ott maradjanak a listavezető nyomában.

JVSE-ROSENBERGER (3.) – ÚJSZÁSZ (4.)

V.: Szénási Gábor.

A forduló talán legjobban várt összecsapása, már csak azért is, mert komoly téttel bír. Hazai siker esetén a Jászárokszállás biztosan megőrzi harmadik helyét, és pontszámban is utolérheti a Jánoshidát.

Ellenben, ha az Újszász nyer, akkor a felek helyet cserélnek egymással, döntetlen esetén pedig mindkét csapat marad a jelenlegi pozíciójában. A JVSE mesterének, Szerdahelyi Gábornak fejtörést okozhat, hogy a Mezőtúr ellen kiállított Kovács Ádámra, illetve az ötödik sárgáját begyűjtő Litkei Barnára ezúttal nem számíthat.

TÓSZEG (10.) – BESENYSZÖG (14.)

V.: Seletye Róbert.

Az újszászi meccs előtt Tóth Tamás, a tószegiek karmestere a győzni akarást emelte ki csapatával kapcsolatban, mint a jó szereplés zálogát, ám ebből a pályán vajmi keveset láthattunk – nem is szereztek pontot. A Törökszentmiklóssal szemben bravúrgyőzelmet arató Besenyszög ellen muszáj lesz összekapniuk magukat, ha nem akarnak beleszaladni egy újabb kellemetlen pofonba.

Vasárnap, 13.00

JÁSZKISÉR (16.) – SZAJOL (1.)

V.: Bán János.

A tavaly elért nyolcadik helye után mindenkit váratlanul érhetett a Jászkisér mélyrepülése: tizenkét vereség, két döntetlen. Ennek másik véglete a Szajol, amelynek idei teljesítményére nincsenek szavak, veretlenül vezeti a ponttáblát, és ha így folytatja, nemsokára megdöntheti a Tiszafüred megye I.-ben elért 35 meccses veretlenségi sorozatát is.

Pabar Gyula

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!