ASZTALITENISZ

2017.12.28. 10:17

A Fiumei Úti Általános Iskola csapata bizonyult a legeredményesebbnek a karcagi döntőn

Karcagon rendezték meg az idei tanév megyei diákolimpiai döntőjét. A több mint százfős mezőnyből kizárólag a versenyszámok győztesei jutottak tovább az országos döntőbe, amelynek szintén Karcag ad majd otthont februárban.

I–II. kcs.: 2. Darida Nóra (Kassai, balra), 1. Csiszár Patrícia (Kassai), 3. Péter Boglárka (Fiumei)

Fotó: Szöllősi Péter

Az elmúlt évektől eltérően, idén korlátozás nélkül vehetnek részt igazolt versenyzők („A” kategória) is az asztaliteniszezők diákolimpiai küzdelmein. Ennek következtében ugrásszerű volt a színvonal emelkedése a Szolnok megyei döntőn.

Különösen igaz volt ez a középiskolás lányok küzdelmeire, ahol az ifjúsági magyar ranglistán negyedik Nagypál Márta (Jászkun Volán SC, Varga K. G.) a továbbjutásért a serdülő korosztályban a legjobbak közé tartozó Rónafalvi Petrával (Jászkun Volán SC, Varga K. G.) csatázott és győzte le.

Az országos Reménységek Kupáját december elején megnyerő Csór Laura (Jászkun Volán SC) is kijutott az országos viadalra, sőt két aranyérmet is szerzett, hiszen csapatban a Fiumei Úti iskola csapatának tagjaként is diadalmaskodott az I–II. korcsoportban.

Laurához hasonlóan, Egyed Adriána (III–IV. kcs., Kőrösi Csoma Sándor Á. I.), Rőczey Zoltán (I–II. kcs., Fiumei) és Lőrincz Viktor is (III–IV. kcs., Széchenyi Krt.-i Á. I.) duplázott a versenyen.

Rajtuk kívül Csiszár Patrícia (Kassai Úti Á. I.) az alsósok, Dobó István (Kováts DSE Karcag, Nagykun Református Á. I.) pedig az „A” kategóriás felsősök között lett aranyérmes.

I–II. kcs.: 2. Darida Nóra (Kassai, balra), 1. Csiszár Patrícia (Kassai), 3. Péter Boglárka (Fiumei)
Fotós: Szöllősi Péter

Nagypál Mártán kívül a középiskolások mezőnyében Tóth Attila (Jászkun Volán SC, Varga K. G.) az igazoltak, míg Kátai Máté (Széchenyi I. G.) és Subicz Angéla (Verseghy G. a tanév kezdetéig versenyengedéllyel nem rendelkezők mezőnyében állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára.

Összességében a legeredményesebb iskola a Fiumei Úti Általános Iskola együttese lett, amelynek tanulói négy aranyérmet gyűjtöttek.

Győztes csapatok:

I–II. korcsoport:

leány: Fiumei Á. I.: (Csór Laura, Péter Boglárka, Pócz Réka),

fiú: Fiumei Á. I.: (Fehér Kálmán, Rőczey Zoltán, Szántó Krisztián).

III–IV. korcsoport:

leány: Kőrösi Cs. S. Á. I.: (Egyed Adriána, Kozma Klaudia, Radácsi Hanna),

fiú: Széchenyi Krt.-i Á. I.: (Bíró Máté, Lőrincz Viktor, Simon Bence).

Szöllősi P.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!