KOSÁRLABDA

2017.12.01. 09:39

A harmadik fordulóból elmaradt meccset pótol az Olaj

A világbajnoki selejtezők után folytatódnak a kosaras nemzeti bajnokságok. A listavezető Szolnoki Olaj KK 17 órakor a hatodik helyen álló Kecskemétet fogadja.

Fotó: Mészáros János

A szezonban eddig nyolc bajnokit, illetve kilenc FIBA EuropeCup-meccset játszott a Szolnoki Olaj, a mérkőzések számát a sok utazás erősíti föl igazán. A hétvégi világbajnoki selejtezőknek köszönhetően azonban most volt idejük szusszanni a játékosoknak.

– Jól jött a szünet, három teljes szabadnapot kaptunk. Én is ki tudtam pihenni magam, de most már mindannyian tettre készek vagyunk, és várjuk az előttünk álló meccseket – mondta a csütörtöki edzés előtt az Olaj horvát centere, Luksa Andric.

A pihenő azonban nem vonatkozott mindenkire. Vojvoda Dávid és Kovács Péter a magyar válogatottban volt érdekelt: nemzeti csapatunk Lengyelországban vereséget szenvedett, Debrecenben viszont legyőzte Koszovót.

Az Olaj harmadik válogatott játékosa, Tarik Phillip az angol válogatottal kétszer kapott ki, igazán balszerencsés körülmények között. Hosszabbítás után nyert ellenük Görögország, de Észtországban is csak 73–70 arányban szenvedtek vereséget. E három kosaras is ott van természetesen a Kecskemét elleni keretben.

– Ellenfelünk nem siet, általában végigjátssza a támadóidőt. A gyorsaság helyett inkább felállt védelem ellen szeret játszani – vonta le az edzés előtti videózás tapasztalatait Quincy Ford, aki péntek este sem rakhat örömmáglyát az esetleges győzelem után, hiszen Kendrick Perryvel, Vojvoda Dáviddal és a Dragan Alekszics–Jakab Máté edzőpárossal van jelenése a Tüskecsarnokban, a huszonharmadik Kelet–Nyugat Kosárlabda Gálán.

Az Olaj taktikai és technikai képzettség tekintetében is több lábon áll, mint a KTE. Ha arra van szükség, akkor a gyors átmeneti játékokat is végig tudja pörgetni, de ha úgy alakul, akkor nehéztüzéreinek köszönhetően a távoli dobásokra, gyors kisemberei révén pedig a betörés–kiosztás játékra is rá tud állni.

– Fizikálisan szerintem erősebbek vagyunk, komplettebb a csapatunk, jobb dobóink vannak, tehát felül kell múlni – amiben csak tudjuk őket – vélekedett Tóth Ádám.

Sztrahinja Milosevics (labdával) a bajnoki mérkőzésen is szerepelhet az Olaj soraiban
Fotós: Mészáros János

A Kecskemét negyedik idegenbeli meccsére készül: Zalaegerszegen és Pakson rendkívül simán nyert, ugyanakkor tizenhét ponttal kikapott Jászberényben, jóllehet, annak a mérkőzésnek inkább a KTE volt az esélyese.

Hogy az Olaj ellen melyik oldalát mutatja a négy győzelemmel és négy vereséggel a hatodik helyen álló Kecskemét, az a ma 17 órakor kezdődő mérkőzésen dől el.

A megye másik A-csoportos kosárcsapata is pótol, méghozzá a hatodik fordulóból áthozott meccset tudja le. A Pécsi VSK–Jászberény mérkőzés lapzártánk után ért véget.

Milosevics is játszhat a KTE ellen

Este kaptuk a hírt, miszerint a játékvezetői bizottság még mindig nem adta tovább Sztrahinja Milosevics ügyét a fegyelmi bizottságnak. Honlapunk úgy tudja, amíg az előbbi szervezett nem tárgyalja az ügyet, és nem hoz döntést, addig Milosevics szerepelhet csapatában, így már a ma esti meccsen is. (V.CS.)

Gutai István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!