VÍVÁS

2017.12.21. 10:14

Külföldről is érkeztek – rekordszámú induló az Olimpici szolnoki versenyén – GALÉRIA

Szolnok immáron tizedik alkalommal adott otthont rangos utánpótlás párbajtőr versenynek, amelyen a korosztályok hazai legjobbjai mellett külföldi versenyzők is emelték a viadal rangját. Az esemény sztárvendége a kétszeres olimpiai bajnok Nagy Tímea volt.

A nagy érdeklődésre való tekintettel egyszerre két helyszínen, a Széchenyi István Gimnázium tornacsarnokában és a hozzá közel eső „Zöld Házban” vívták asszóikat az Olimpici versenysorozat szolnoki állomásának résztvevői.

A tíz ország több mint hatszáz versenyzője huszonnégy páston mérte össze tudását a három nap során.

Szabó István, Szolnok alpolgármestere megnyitóbeszédében kiemelte, örömmel tölti el, hogy egy év elteltével ismét köszöntheti az ifjú vívópalántákat, akik nagyon szép számban jelentek meg ezen a rangos eseményen.

A rendezvény díszvendége Sydney és Athén olimpiai bajnoka, Nagy Tímea volt, aki mind a három napon végigkövette az eseményeket, majd pedig átadta az érmeket a helyezetteknek.

– A vívóutánpótlás jelenlegi kiváló helyzetét hűen tükrözi az Olimpici versenysorozat. Nagyon jó úton haladunk, mivel remek edzők dolgoznak a szakmában, akik egyre több gyermeket vonnak be a sportág vérkeringésébe.

Szolnok Olimpici rendezése az én szívemhez különösen közel áll, hiszen sorozatban tizedik alkalommal vagyok itt. Évről évre fokozatosan növekedett a versenyzők létszáma, ennek megfelelően került egyre nagyobb sportcsarnokokba a viadal.

Szatmári Edináék előtt le a kalappal, hogy ilyen profi módon megszervezték ezúttal is – fogalmazott Nagy Tímea. – Külön öröm volt a számomra, hogy a nyitónapon egy olyan kislánynak adhattam át az aranyérmet, akit már a születése óta ismerek – mesélte boldogan az egykori klasszis párbajtőröző.

Szolnoki részről a legjobb eredményt Barcsik Csenge érte el, aki a törpici (U10) korcsoport népes mezőnyében az előkelő tizedik helyet szerezte meg. Szatmári Edina, a szolnokiak vezetőedzője ki is emelte Csenge szereplését, továbbá megemlítette, hogy roppant erős mezőnyben kellett helytállniuk a tanítványaiknak.

– Az elithez tartozó magyar versenyzőkön kívül a külföldi csapatok is a legjobb vívóikat hozták el Szolnokra, ebből kifolyólag nagyon magas volt a színvonal, és igazán parázs asszókat láthattunk.

– Kifejezetten örültünk annak, hogy Szolnok testvérvárosából, a németországi Reutlingenből is érkeztek sportolók. A kiváló kapcsolatnak köszönhetően meghívást kaptunk tőlük egy jövő nyári edzőtáborba – zárta gondolatait Szatmári Edina.

Szöllősi Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!