RÖPLABDA

2017.12.19. 09:58

Vereség az évzárón – a bajnokesélyes Kecskemét elvitte a három pontot

A férfi élvonalbeli bajnokság 12. fordulójában a második helyen álló Kecskemét látogatott Szolnokra, és a papírformának megfelelően 3:0-s győzelmet aratott. A hazaiaknak két játszmában is reális esélyük volt a győzelemre, azonban a végjátékokban a vendégek koncentráltak jobban.

Az idén februárban Magyar Kupa-győzelmet szerző szolnoki csapat két tagja is ellenfélként tért vissza a Tiszaligeti Sportcsarnokba, hiszen ettől az idénytől már a Kecskemétet erősíti Török Roland és Krupánszki Olivér is. A vendégek győzelmi esélyeit tovább növelte, hogy ezen az összecsapáson már tudta vállalni a játékot az eddig sérüléssel bajlódó Gacs Dániel.

A találkozó elején tartották a lépést a házigazdák, azonban 6–7-et követően Kovács Zoltán és Dávid Zoltán bombaerős ütéseivel szemben nem volt ellenszerük Gulyás Ferenc tanítványainak. A hírös városiak 16–12-re elhúztak, végül pedig Kovács Zoltán sokadik pontos leütésével megnyerték az első szettet 25–22-re, 0:1.

A második felvonás kizárólag a kecskemétiekről szólt, hiszen a jó nyitásaiknak köszönhetően 9–4-re elhúztak, majd tovább növelték előnyüket, köszönhetően a Kovács, Dávid kettős mellé felnövő Szabó Mártonnak, ami 25–12-es sikert eredményezett a javukra, 0:2.

A harmadik szett elején is a Kecskemét dominált, viszont főként Kholmann jó megoldásainak köszönhetően felzárkóztak a szolnokiak, sőt előbb 11–11-nél utolérték ellenfelüket, majd Kholmann újabb jó sáncával 17–16-ra átvették a vezetést.

Ezután 21–21-ig felváltva szerezték a pontokat a csapatok, majd a hazaiak zsinórban négy hibát elkövettek, ami a végét jelentette az évzáró mérkőzésnek, 0:3.

Tamasi Ákosék (jobbra) előtt az első és a harmadik szettben is lehetőség nyílt, de a végjátékokat rendre elszúrták
Fotós: Mészáros János

 

Szolnoki Röplabda Akadémia–HÉP-Kecskeméti RC 0:3 (–22, –12, –21)

Tiszaligeti Sportcsarnok, 150 néző. V.: Bodrogi, Jámbor.

SZOLNOK: Guzmics 1, Fülöp P. 9, Tóth G. 1, GÖNCZI 8, Tamasi 4, Kholmann 6. Csere: Farkas R. (liberó), Varga Z. 1, Szabó P., Boa. Vezetőedző: Gulyás Ferenc. Edző: Ilyés Gábor.

KECSKEMÉT: Török R. 1, Gacs 6, KOVÁCS Z. 10, DÁVID Z. 6, Krupánszki 4, SZABÓ M 5. Csere: Deák M. (liberó), Kunert 3, Török Sz., Leiner. Vezetőedző: Szasa

Nedeljkovics.

GULYÁS FERENC: – Csalódott vagyok. Már a sokadik olyan meccset játszottuk, melyen a szettek végjátékáig fej-fej mellett haladtunk az ellenféllel, végül mégis alulmaradtunk. Mert amikor felcsillant a remény a szett megnyerésére, akkor a 19-20 éves játékosaink nem tudtak higgadtak maradni. Ebből adódóan sorozatban hibáztak.

SZASA NEDELJKOVICS: – Számítottam rá, hogy a mérkőzés elején jól fog játszani a Szolnok, hiszen a Kazincbarcika és a Pénzügyőr ellen is szorossá tette az első játszmát. A második szettben a nyitásaink és a blokkjaink is pontosak és kemények voltak, a harmadikban viszont több labdát is elszórtunk és szükségünk volt a szolnokiak hajrában elkövetett hibáira is a győzelemhez.

Szöllősi Péter

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!