KOSÁRLABDA

2018.01.24. 10:04

Kettős céllal vág neki a mai mérkőzésnek az Olaj

Megkezdődik a FIBA Euró­pa Kupa második csoportkörének második szakasza. A Szolnoki Olaj ma este 6 órától azt a Mornar Bart fogadja, amelytől idegenben öt ponttal kikapott. A cél a lehetőleg öt pont­nál nagyobb különbségű győzelem.

Gutai István

Egy hatpontos győzelemmel alighanem Quincy Ford (elöl) is kiegyezne.

Fotó: Mészáros János

Nem számíthat kíméletes mérkőzésre az Olaj a montenegrói Mornar Bar ellen. A kinti mérkőzésen közel húsz ponttal is vezetett az Olaj, ám a végén 73–68-ra a hazaiak nyertek.

– Nagy lehetőséget szalasztottunk el, de ezen most már kár bánkódni. Már csak azért is, mert ilyesmire nincs idő. A harmadik negyedben még biztosan vezettünk, de a negyedikben egyszerűen átgázoltak rajtunk.

– Nem alattomos, de rendkívül agresszív, amolyan ütök-vágok montenegrói kosárlabdával – pillantott vissza a bari mérkőzésre Báder Márton, a klub szakmai igazgatója.

Mindkét csapat idegenbeli sikerrel érkezik a FIBA Európa Kupa-meccsre. A Mornar Za­dar­ban nyert 93–77-re az ABA Liga hétfői játéknapján, ezzel a sikerrel pedig a negyedik helyre ugratott előre.

Az Olaj pedig Kecskeméten tudott győzni szombaton. Egyáltalán nem gördülékeny, esztétikus játékkal, de mindvégig nagy hittel és elszántsággal.

A stabil teljesítmény elengedhetetlen lesz szerda este is, a montenegrói csapat ugyanis hagyományosan kevés üresjáratra rendezkedik be – ebből a szempontból hasonló stílust képvisel, mint a Kecskemét.

– Természetesen az elsődleges célunk az, hogy nyerjünk – folytatta a szakmai igazgató.

– De most még nem lehet tudni, hogy melyik csapatnál kell jobbnak lenni a csoportkör végén, így nyilván az is cél, hogy nagyobb arányban nyerjünk, mint amennyivel kikaptunk. Szerintem ez a két cél összefonható.

– Ehhez arra az erőszakos, stabil játékra lesz szükségünk, mint amilyet a Tsmoki Minszk elleni meccsen hozott a csapat, vagy éppen Kecs­keméten a második félidőben.

– Én abszolút alkalmasnak tartom a csapatot arra, hogy ezt a feladatot megoldja, vagyis legalább hat ponttal győzzön. Ha úgy tetszik, akkor most daráljuk be mi őket.

Egy hatpontos győzelemmel alighanem Quincy Ford (elöl) is kiegyezne.
Fotós: Mészáros János

A december 20-i mérkőzésen az amerikai Derek Needham sokat tett azért, hogy a meccs végére az arcunkra fagyjon a mosoly. Akkor tizennyolc perc jutott neki, s ez idő alatt tizenöt ponttal szomorított bennünket.

Nemajna Vranjes még nála is több kellemetlenséget okozott, hiszen huszonnégy pontot szerzett, amelynek felét büntetőből érte el, vagyis minden gond nélkül „rámegy” a faultokra.

Vukota Pavic ugyan csak négy pontot dobott, de tizennégy lepattanóba kapaszkodott bele, ezekből a labdákból pedig a csapattársai szereztek pontokat.

A feladat egyáltalán nem egyszerű, de hiba lenne a kétségbeesésnek akár a legkisebb jelét is mutatni. Azaz, a Bar „bezárható”.

A dánok továbbjuthatnak

A FIBA Európa Kupa K csoportját a Bakken Bears vezeti három győzelemmel. A dánok már ma este a továbbjutásukra koccinthatnak, ha hazai pályán legyőzik a nyeretlen Tsmoki Minszket. Erre alighanem minden esélyük megvan.

A Mornar Bar a csoport másodikja 2–1-es mutatóval, míg az Olaj a harmadik 1–2-vel. Azért is lenne fontos a Báder Márton által is említett legalább hatpontos siker, hogy a csoportkör végén – feltételezve, hogy az Olajnak és a Mornar Barnak is ugyanannyi győzelme lesz – az egymás elleni eredmény a mi javunkra döntse el a továbbjutást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!