Atalanta-Valencia

2020.02.20. 09:56

A Valenciánál bíznak a továbbjutásban

A Valencia edzője, Albert Celades, valamint szerdai gólszerzője, Gyenyisz Cserisev annak ellenére bízik a továbbjutásban, hogy a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének idegenbeli fellépésén a spanyol csapat 4-1-re kikapott az Atalanta vendégeként.

Valencia's Spanish head coach Albert Celades gestures during the UEFA Champions League round of 16 first leg football match Atalanta Bergamo vs Valencia on February 19, 2020 at the San Siro stadium in Milan. (Photo by Miguel MEDINA / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Miguel Medina

A sorozat újoncának ideiglenes otthonául szolgáló milánói San Siro Stadionban Celades szerint ugyanakkor „megsemmisítő eredményt” értek el.

„Ez nem igazán tükrözi hűen azt, amit a pályán lehetett látni”

- utalt az edző a végeredmény, valamint a mutatott játék közötti különbségre. Hozzátette: utóbbi alapján úgy gondolja, hogy maradt még esélyük a továbbjutásra.

Ebben bízik az orosz Cserisev is, aki 0-4 után a 66. percben volt eredményes, mindössze két perccel azt követően, hogy csereként pályára lépett. A csatár meg is mondta, hogy milyen hozzáállásra van szükségük a visszavágón.

„A hazai mérkőzésünkön úgy kell kimennünk a pályára, mint az oroszlánoknak, és nekik kell rontanunk! Mi, labdarúgók az ilyen estékért élünk. Bíznunk kell a továbbjutásban, és hinnünk kell önmagunkban”

- nyilatkozta.

A bergamói csapat kedvéért a város 120 ezres lakosságának mintegy harmada vállalta a 60 kilométeres utazást Milánóig, és az Atalanta – amely két győzelemmel, egy döntetlennel és három vereséggel jutott tovább a csoportjából – nem okozott csalódást.

Gian Piero Gasperini, az olasz együttes szakvezetője szerint „nagyszerű eredményt” értek el, jól játszottak, és a csapatok több gólt is szerezhettek volna.

„A háromgólos előny szép zsákmány, csak jobban kellett volna koncentrálnunk az ellenfél góljánál, amit elkerülhettünk volna”

- tette hozzá.

A csoportkörben a Valencia a hazai mérkőzésein 4-1-re legyőzte a Lille-t, 2-2-t játszott a Chelsea-vel, míg az Ajaxtól 3-0-ra kikapott. Az Atalanta vendégként 3-0-ra legyőzte a Sahtar Donyecket, a Manchester Citytől és a Dinamo Zagrebtől viszont súlyos vereséget szenvedett. Az angol csapat 5-1-re, a horvát 4-0-ra nyert, hasonló eredmény Valenciában az olaszok búcsúját jelentené.

A valenciai visszavágót március 10-én rendezik.

Forrás: MTI

Borítókép: Celades mutatja a játékosainak, hogy arra van az előre Olaszországban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!