JOBB ELLÁTÁST BIZTOSÍT

2018.02.26. 18:03

Új mentőautót adtak át Karcagon (galéria)

Az Országos Mentőszolgálat 2017-ben kormányzati forrásból százkilencvenhárom új mentőautót vásárolt. E korszerű járművek egyike mostantól a karcagi mentőállomáson teljesít szolgálatot.

Daróczi Erzsébet

Az autót hétfőn adták át, az eseményen a megjelenteket Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója köszöntötte.

Mint elhangzott, a karcagi bajtársak éves szinten mintegy négyezer esethez vonulnak és százhatvanezer embert látnak el. Komoly állomása ez a régiónak, a megyének, így mindenki nyugodt lehet, hogy a legjobb ellátását fogja kapni az új autóval, ígérte a vezető.

Kovács Sándor, a megyei közgyűlés elnöke szerint a vadonatúj mentőautó semmit nem ér azok nélkül a hozzáértő elhivatott emberek nélkül, akik ezt működtetik, s hivatásuk ez a szakma.

A mentősök különleges emberek. Könnyebbség, ha új eszközök, gépek vannak, de az ember nem pótolható – mondta az elnök.

A város is gazdagabb lett ezzel az új autóval, fogalmazott Dobos László, Karcag polgármestere. Ugyanis a 21. századi, világszínvonalú technikával felszerelt jármű az itt dolgozók életmentő munkáját segíti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!