Varázslat

Kocsis-Szabó Lilla Laura

Megesik, hogy az ember annyira elmerül valamiben, hogy szinte fel sem pillant belőle, csak beleburkolózva teszi a dolgát a mindennapokban. Főleg, amikor meghatározó vagy nemes cél lebeg a szeme előtt. Aztán időnként bizonyos történések, helyzetek vagy reakciók kirántják abból a jófajta monotonitásból, és megállítják egy pillanatra. Talán akkor néz először végig mindazon, amivel addig foglalatoskodott, és kezdi megérezni a súlyát annak, hogy igen..., fontos az, amit csinál. 
Még soha nem jártam a Forbes magazin hasábjain, mármint benne szereplőként. Mégis valahogy így tudom elképzelni, mit érezhetett a szolnoki származású fiatal orvos, dr. Erdős Sándor, amikor ő viszont felkerült a magazin „30 sikeres magyar 30 alatt” listájára. Cikkünkből többet is megtudhatnak a fiatal szakemberről és munkásságáról. Túlzás nélkül állíthatom, hogy példaértékű. 

Dr. Erős Sándor
Forrás: Beküldött fotó

Az pedig, hogy az ő neve is szerepel ebben a bizonyos felsorolásban, komoly visszaigazolás. Főleg számára, ezt ő maga szintén kiemeli. Hogy egy ekkora elismerés milyen hatással van a további munkájára, arról biztosan hallunk még. 

Mennyire jóleső, motiváló és inspiráló tud lenni sokszor csak egy szó vagy rövid mondat is: jó. Jól csinálod. Rendben van. Köszönöm. Csak így tovább. Dicséretes. 
Úgy tapasztaltam, hogy ennek ellenére a felnőtt világból ezek valahogy kikopóban vannak. Az óvodában, általános iskolában még megjelennek az eszköztárban, de később egyre ritkábban. 

Pedig állítólag varázshatalmuk van. Aki kimondja őket, felvértezi a másikat erővel, hittel, elszántsággal. Lehet, hogy csak egy csipettel, ez sok minden függvénye. De működik..., és mennyit, de mennyit számít.