Dr. Erdős Sándor

2024.03.20. 19:55

Egy feltörekvő, fiatal szolnoki orvos is felkerült a Forbes „sikerlistájára”

Dr. Erdős Sándor orvos, a Technológiával az Egészségért Közhasznú Alapítvány (OncoVR) alapítója a 30 legsikeresebb magyar fiatal között szerepel a Forbes magazin listáján. A szolnoki kötődésű szakember missziójának tartja, hogy összekösse a technológiát a gyerekek egészségügyi ellátásával, a daganatos kicsikért is dolgozik.

Köllő Judit

A Forbes magazin „30 sikeres magyar 30 alatt” listáján olyan fiatalok szerepelnek, akik nem csak az üzleti teljesítményükkel, hanem karizmájukkal, tehetségükkel és egyéniségükkel is kiérdemelték, hogy bemutassák őket. A szolnoki kötődésű dr. Erdős Sándor, a OncoVR, azaz a Technológiával az Egészségért Közhasznú Alapítvány alapítója bár még csak 27 esztendős, számtalan sikert elért szakmájában – mindezek tükrében nem meglepő, hogy felkerült a listára.

Dr Erdős Sándor,orvos,forbes
Dr. Erdős Sándor
Forrás: Beküldött fotó

A szolnoki származású, a Szandaszőlősi Általános Iskolába járt dr. Erdős Sándor 2020-ban diplomázott általános orvosként a Semmelweis Egyetemen, jelenleg gyermekpszichiátriai szakképzésben és az egyetem PhD programjában is szerepel az OncoVR fejlesztése mellett.

„Óriási elismerés számomra, hogy említenek”

Az elsősorban daganatos gyerekek számára fejlesztett VR-foglalkozás célja, hogy szorongáscsökkentés révén segítsen a legfájdalmasabb és legkiszolgáltatottabb helyzetekben a kezelés és a kórházi tartózkodás ideje alatt. Az OncoVR és a mögötte álló alapítvány kutatási célból díjmentesen biztosít VR-szettet pszichológusok számára, a szülőket segédanyagokkal támogatják a digitális nevelés témájában, míg a felhasználó orvosoknak és pszichológusoknak módszer-specifikus konzultációs alkalmakat szerveznek.

– Számomra óriási elismerés, hogy ezen a listán említenek – mondta hírportálunknak a fiatal orvos, dr. Erdős Sándor.

Konferenciákon is bemutatta már fejlesztését 

– Bízom benne, hogy mindez mások számára is példát állít. Úgy gondolom, hogy egy ilyen elismerés hozzájárul ahhoz, hogy a jövőben még nagyobb motivációval dolgozzak az OncoVR misszióján. Alapítványunk célja, hogy egy napon a virtuális valóság az egészségügyi mindennapok része legyen. Szervezetünk fő fókusza a gyermekek egészségügyi ellátásának segítése mentális egészséget támogató VR-szoftverek, technológiai fejlesztések létrehozása révén. Mindemellett fontos számunkra a betegségek megelőzésére és felvilágosításra irányuló digitális tartalmak gyártása is – tette hozzá a fiatal szakember.

Dr. Erdős Sándor célja, hogy a technológiát összekösse a gyermekek egészségügyi ellátásával
Forrás: Beküldött fotó

Dr. Erdős Sándor projektjével bemutatkozott a Brain Bar fesztiválon és a PlayIT rendezvényén is, módszerével gyakori látogatója különböző tudományos konferenciáknak, sőt, tavaly TEDx-előadást is tartott a programról.

Nonprofit alapon működik az alapítványuk

– Nélkülözhetetlen, hogy alapítványunk minden tevékenységét megfelelő tudományos háttérrel végezze, az elért hatásokat kutatásokkal mérje – tért ki a szakmai háttérre is a szolnoki származású orvos. – A vizsgált megoldásokat és háttértudást átadjuk a megfelelő egészségügyi szakembereknek, ezzel biztosítva, hogy minél több érintettet elérjenek az általunk fejlesztett innovációk. Működésünket nonprofit alapon, pályázati és támogatói forrásból végezzük, tavalyi évtől pedig az adó egy százalék felajánlására is van lehetőség. Alapelvünk, hogy minden érintett számára elérhetővé tegyük a megoldásainkat, az érintett anyagi, társadalmi helyzete ne jelentsen akadályt – árulta el a szakember.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában