VÉLEMÉNY

2017.08.13. 16:26

Mivel lehet elütni az időt munkahelyünk felé utazva?

Azt mondják, nem valami mobil nép a magyar, de így is népes azok tábora, akik nap mint nap buszra, vonatra szállnak vagy autóba ülnek, hogy eljussanak munkahelyükre, majd onnan haza.

Van, aki csak a szomszédos településre ingázik, tíz-tizenöt perceket zötykölődve, ami lehet, még annyi időt sem vesz igénybe, mint amennyi idő alatt a helyben lakó kolléga besétál a céghez.

A kilométerek számának növekedésével válik a kép izgalmasabbá, és sajátos életformává a buszos vagy vonatos ingázás. Szerencsés esetben az ember a járművön eltöltendő időt kényelmesen, ülve „vészeli át” és nem fél lábon préselődve a zsúfolt utastérben.

De mivel is töltik az emberek ezeket az egyébként passzív időszakokat?

Van, aki csak szundikál, de megfigyelhetjük, hogy némelyek ezt az időt igencsak konstruktívan töltik. Rendszerint ilyenkor kerülnek elő a könyvek, melyekre a napi rohanásban talán nem is jut idő.

Tanév közben diákok beszélik meg a házit és csereberélik a füzeteket, ha valaki elfelejtett leírni valamit.

[embed]http://gph.is/2qCBqq7[/embed]

Kollégák vitatnak meg szakmai problémákat és kitárgyalják a főnök viselt dolgait. Hazafelé családanyák fejtik a borsót vagy a babot.

Lehet persze az utazás a kikapcsolódás ideje is. Előkerül a laptop vagy a tablet és lehet e-mailezni, Facebookozni, zenét hallgatni vagy megnézni egy-egy jó filmet. Az ifjabbak mindezt már okostelefonon keresztül teszik – akkor is, ha egymás mellett ülnek.

Hogy a napi ingázás unalmas és monoton volna? Nem minden esetben. És egy jó állás a szomszéd városban egy kis kényelmetlenséget egyébként is megér.

Kovács Berta

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!