JÁSZBERÉNY

2019.10.14. 17:30

Híres színháztörténeti pillanatok láthatók a tárlaton

Október 23-ig látogatható Keleti Éva Kossuth- és Balázs Béla-díjas fotográfus nemrégiben megnyílt kiállítása a Lehel Film-Színház kiállítótermében.

Illés Anita

Keleti Éva fotográfus kiállítása október 23-ig látogatható

Fotó: Pesti József

Az érdemes és kiváló művész megkapta a Prima Primissima és Táncsics Mihály-díjat, valamint a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjét is. A tárlaton megtudhattuk, hogy a fotográfus képein megörökítette a hazai színháztörténet közelmúltjának kiemelkedő előadásait és neves művészegyéniségek különleges pillanatait.

Keleti Éva már a hatvanas években iskolát teremtett a színházi fényképezésben. Saját fotóügynökségén, az Europressé-n kívül dolgozott többek között az MTI-nél, az Új Tükörnél, valamint a World Press Photo-kiállítások magyarországi bemutatásainál is.

Csütörtökön a tárlat helyszínén, a Lehel Film-Színházban Keleti Éva közönségtalálkozóra várta az érdeklődőket. A művésznővel Karácsony Ágnes újságíró beszélgetett a tárlaton látható színészportrék, színházi fotók történetéről és kulisszatitkairól, valamint a neves fotográfus gazdag életpályájáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!