Gerelyhajítás

2023.08.21. 17:21

A döntő lebeg Szilágyi Réka szeme előtt

Kigyógyult sérüléséből és döntőbe jutna az atlétikai világbajnokságon Szilágyi Réka gerelyhajító, aki emellett egy bizonyos távolságot is szeretne megdobni.

Rózsa Róbert

Szilágyi Réka vb-döntőbe vágyik

Fotó: Török Attila / Nemzeti Sport

– Nagyon jó formában érzem magam. Szerencsére közelmúltbeli vállsérülésemből sikerült kigyógyulnom, és teljesen vissza tudtam hozni azt a formát, amit szerettem volna, szóval izgatottan várom a világbajnokságot – mondta hírportálunknak Szilágyi Réka, a debreceni színekben versenyző, de a mai napig Szolnokon elő, a jászkunsági vármegyeszékhelyen edző gerelyhajító.

– Az jár a szemem előtt, hogy bejussak a döntőbe, ott pedig szeretnék felszabadultan versenyezni – fogalmazott, amihez ugyanakkor szerinte szükség lesz egy bizonyos méter megdobására is.

– Ha döntőbe jutok, azzal már elégedett lennék, de természetesen szeretném megjavítani az egyéni csúcsomat.

Szilágyi Réka augusztus 23-án, a délelőtti programban lép pályára a női gerelyhajítás selejtezőjében, ahonnan ha továbbjut, augusztus 25-én szerepelhet a döntőben.

Vb-kérdések Szilágyi Rékával

– Milyen időjárásnak örülne a versenyszáma alatt?

– Nem annyira foglalkozom vele, mindenkinek ugyanolyan lesz. Azt nem szeretem, ha esik az eső, ezért abban reménykedem, hogy napos idő lesz.
– Van-e olyan csapattársa, akinek valamiért külön is szorít?

– Minden csapattársamnak egyformán szurkolok. Azt kívánom mindenkinek, hogy hozza ki magából a legjobbat.

– Van nemzetközi favoritja?

– Nincs, mindenki esetében a példa­értékű dolgokat figyelem.

–Lesz-e világcsúcs? – Biztos vagyok benne, hogy lesz. Konkrét tippem nincs, de a férfisúlylökésben könnyen elképzelhető.

–Lesz-e magyar érem? – Igen, Halász Bence kalapácsvetésben.

A budapesti atlétikai világbajnoksággal kapcsolatos híreinket itt olvashatja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!