Atlétika

2023.08.19. 08:00

Stabil versenyzésében bízik a szolnoki sprinter

Szombaton, a 100 méteres síkfutás vb-előfutamaiban áll rajthoz Boros Bence, a szolnoki származású, a Szolnoki MÁV színeiben korábban magyar bajnokságokat nyerő sprinter. Bencét a világbajnokság kapcsán kérdeztük.

Rózsa Róbert

Boros Bence a rövidebbik sprintszámban képviseli Magyarországot a budapesti világbajnokságon

Fotó: Árvai Károly / Nemzeti Sport

– Jól sikerült a felkészülés mentálisan és fizikálisan egyaránt. A szabadtéri szezonban az volt a cél, hogy visszajöjjön a két évvel ezelőtti formám, ezért minél többet versenyeztem – nyilatkozta a világbajnoki rajta előtt Boros Bence.

 

– Egyéniben és a váltóval is inkább az időeredmény lesz majd fontos, mintsem a helyezés. Szeretnék egy szezonbeli legjobb időt futni. Az fontos, hogy jót versenyezzek, szeretném magam jól érezni a stadionban. Ha a vb-n is tudnám tartani stabilan az idei évben hozott formát, azzal elégedett lennék

 

– mondta Bence.

Vb-kérdések Boros Bencével.

– Milyen időjárásnak örülne versenyszáma alatt?

– A 25-26 fokos időjárás napsütés nélkül az ideális. De ha 34 fok lesz, azzal is megbirkózom.

– Van-e olyan csapattársa, akinek valamiért külön is szorít?

– Nyilván külön szorítok a szolnokiaknak, Kocsis Lucának, az egyedüli MÁV-versenyzőnek, és Szilágyi Rékának. De természetesen mindegyik csapattársamnak. Amely versenyszámokon kint tudok lenni, azokon a helyszínen drukkolok majd a magyaroknak.

– Van-e nemzetközi favoritja?

– Asafa Powell volt (100 méteren korábbi világcsúcstartó jamaicai sprinter, a szerk.), de ő már nem versenyez, úgyhogy jelenleg nincs.

– Lesz-e világcsúcs a vb-?

– Közép- és hosszútávú futásokban lehet, Armand Duplantisban is mindig benne van, és a női hármasugrásban is

– Lesz-e magyar érem? 

– Bízom benne, hogy lesz.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!