Bulvár

2009.08.06. 08:23

Pörögnek az események a törökszentmiklósi tűzoltóság háza táján

Földvári István paracsnoki tisztről való lemondása után a megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője, Csomós Mátyás ideiglenesen a szolnoki Olenyik Andrást nevezte ki parancsnoknak.

NG

Megbízatásának lejártával július 1-jétől Bagdán János váltotta őt, akit határozatlan időre — három hónap próbaidő mellett — bízták meg a törökszentmiklósi köztestületi tűzoltóság parancsnoki teendőinek ellátásával. Az új vezető tapasztalt szakember, hiszen már 1999-től dolgozik tűzoltóként. Jelenlegi beosztását megelőzően Tiszaföldváron, az ottani önkéntes tűzoltóságon teljesített szolgálatot.

— Korábban különböző cégeknél dolgoztam, mint szobafestő. Ezidő alatt önkéntes tűzoltóként is ténykedtem a munkaidőmön túl — kezdte mondandóját Bagdán János. — Aztán 1999-ben lettem főállású tűzoltó Tiszaföldváron. Ezt követően szolgálatparancsnokként, majd 2004-től parancsnok-helyettesként szolgáltam. Július 1-vel kezdtem itt Miklóson. Jelenleg a rengeteg elmaradt papírmunkával küzdöm, most ez köti le a legtöbb időmet. Naponta ingázom lakóhelyem, Tiszaföldvár és Miklós között. A későbbi terveinkben azonban szerepel, hogy ideköltözünk a feleségemmel.

Mint Bagdán János hozzátette azt a célt tűzte ki a tűzoltóság elé, hogy a laktanya megfelelő felszereltségi szintjét tartani tudják. A fejlesztésekhez persze az önkormányzat anyagi segítsége is szükséges. Ennek részeként a jövőben szeretnének pályázni gépjármű fecskendőre, illetve a szerállás fölötti szintet is befejeznék. Itt kapna helyett a tűzoltótoronyban lévő ügyelet és a szociális helységek is.

Visszatérő emléke egy súlyos baleset

Egy tűzoltó munkája során rengeteg tragédiát lát. Bagdán Jánost a mai napig egy közlekedési baleset részletei kísértik.
— Négy fiatalkorú ült egy Trabantban, amivel nekiütköztek egy álló teherautó pótkocsijába — emlékezett vissza a parancsnok. — Hárman túlélték az ütközést, de egyikőjük, egy lány életét vesztette. A mai napig, ha közlekedési balesetekhez kell vonulni bevillan ez a kép.

Névjegy
Név: Bagdán János
Születési idő, hely: 1958, Mezőtúr
Családi állapota: nős, három gyermek (2 fiú, 1 lány édesapja)
Hobbi: horgászat

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!