Ország-világ

2020.10.25. 07:43

Izgalmas dolgot talált a NASA a Holdon

A felfedezés hatással lesz a 2024-re tervezett emberes holdmisszióra, és az űrkutatás más területeit is befolyásolhatja.

Forrás: Shutterstock

Fotó: AstroStar

A Fox News információi szerint az izgalmasnak ígérkező felfedezés hatással lesz a 2024-re tervezett emberes holdmisszióra, az Artemis programra – írja az Origo.

A bejelentésről – amire október 26-án kerül sor – egyelőre nem árultak el részleteket, mindössze annyi ismert, hogy a Holddal kapcsolatban találtak valamit, ami nem csak égi kísérőnk felfedezését, hanem az űrkutatás más területeit is befolyásolhatja.

A híroldal szerint a felfedezés a NASA repülő obszervatóriumához, a SOFIA-hoz (Stratospheric Observatory for Infrared Astronomy) köthető. Ez egy átalakított Boeing 747-es repülőgép, ami a földi atmoszféra felső részében repül, és egy közel 3 méteres teleszkóppal van felszerelve. Távcsöve infravörösben olyan dolgokat is észrevesz, ami a látható fény tartományában érzékelhetetlen.

Az Artemis program keretében a NASA 2024-re két asztronautát, egy férfit és egy nőt juttatna a Holdra.

Borítókép: illusztráció

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!