Gyorsan az élmezőnyben

2021.11.17. 06:00

Az OPPO a negyedik legnagyobb okostelefon szállító Magyarországon

Az OPPO az okoseszköz piac azon szereplői közé tartozik, akik az elmúlt negyedévben a chiphiány ellenére növelni tudták szállításaikat a világpiacon, így a márka jelenleg már a negyedik helyen áll a gyártók globális rangsorában, valamint jelentős erősödést könyvelhetett el a közép- és kelet-európai régió országaiban is.

Forrás: OPPO

A Canalys elemző cég legfrissebb adatai szerint az OPPO 2021 júliusa és szeptembere között a közép- és kelet-európai régió országaiban 35%-kal tudta növelni a leszállított készülékek összvolumenét, valamint

szinte minden piacon feljebb tudott lépni a legnagyobb beszállítók rangsorában.

A gyártó 2021 júniusának végén jelentette be, hogy az európai terjeszkedés újabb lépéseként Magyarországon is megkezdi hivatalos működését.

A márka a hazai piacon két okostelefon és három vezeték nélküli fülhallgató modellel indult, valamint azóta egy újabb népszerű okostelefonnal bővítette kínálatát.

Jelenleg az első három hónap eredményei alapján Magyarországon az OPPO 3%-os piaci részesedéssel 4. helyen áll a gyártók rangsorában. A vállalat Lengyelországban 11%-os, Romániában 14%-os piaci részedéssel a 3. helyen áll.

Az OPPO stratégiai célkitűzése, hogy 2024 végére mind Európában, mind Magyarországon egyike legyen az okoseszköz piac első három szereplőjének. A márka elsőként hozott forgalomba 5G okostelefont az európai piacon és a világ több mint 80 vezető szolgáltatójával dolgozik együtt, hogy innovatív technológiai megoldásaink révén felgyorsítsa az 5G elterjedését.

Borítóképünk illusztráció

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!