Digitália

2023.08.25. 06:00

Letartóztatták a hatalmas követőtáborral rendelkező online prófétát

Gyermekbántalmazásért ítélték el. Most legbuzgóbb követői új összeesküvés-elméleteket terjesztenek az ügyével kapcsolatban.

MW

Forrás: TikTok

Az ezoterikus fekete közösségek körében óriási online követőtáborral rendelkező Rashad Jamal prófétát elítélték gyermekmolesztálásért és gyerekekkel szembeni kegyetlenségért. 18 év börtönt és további 22 év próbaidőt kapott, összesen 40 évet.

Ő egyike a legbefolyásosabb spirituális megmondóembereknek: tömegek követik az Instagramon, a Tiktokon és a YouTube-on. Legbuzgóbb hívei közül néhányat letartóztattak szokatlan hiedelmek, valamint két gyilkossági eset miatt. Követői kitartanak amellett, hogy az ellene indított per valódi célja a próféta szellemi erejének és hatásának elfojtása.

Jamalt, akinek eredeti vezetékneve White, gyermekmolesztálásért és gyermekek elleni kegyetlenségért ítélték el első fokon, s bűnösnek találták egy újabb gyermekmolesztálás vádjában is. A bántalmazott kiskorú korábbi élettársának, Darshell Smithnek a gyermeke, akitől egy fia is született. A nő korábban azt mondta a VICE-nek, hogy Jamal követői zaklatták és fenyegették, mert a rendőrséghez fordult, mikor gyermeke felfedte neki a bántalmazást.

@rashadjamal22 Link in bio to purchase crystals🔮💎‼️#rashadjamal #freerashadjamal ♬ Be Forreal - Tevin Terrell

A próféta a legújabb a New Age-influenszerek sorában, aki a fekete önrendelkezésről alkotott elképzeléseket bizarr hiedelmekkel vegyíti.

Azt állítja magáról, hogy félig isteni lény, akit azért hoztak vissza a Földre, hogy meggyógyítsa a bolygót.

Arról beszél, hogy a feketék és a latinok mind istenek és istennők, azzal vádolja az NBA-játékosokat, hogy valójában szintetikus robotok, állítja, hogy a kormány rendszeresen módosítja az időjárást. „Természetesen” nem hisz a védőoltásokban. Online platformján, a University of Cosmic Intelligence-en árusítja az előadásairól készült videókat, gyógyító kristályokat és ékszereket, ezen kívül tömegmeditációs és rapvideókat forgalmaz. (Korábban hagyományosabb karriert épített feltörekvő rapperként.)

Egyik követője vadászpuskával lőtt le egy parkban egy autóst, a másik nindzsa-karddal megölte az anyját.

Jamal bebörtönzése dühöt és megdöbbenést keltett rajongóiban, szabadon bocsátását követelő online petíciót indítottak útjára. Miután Jamalt elítélték, Twitter/X-fiókján a felesége tweetelt:

„Hawaii lángokban és árvízben, és engem igaztalanul bűnösnek találtak. Legyen ez jel, hogy az Erők harcolni fognak értem, akit ide küldtek.”

Felesége az Instagram-fiókját használta arra, hogy rövid időre élő adásba lépjen, és sírva fakadt, amikor beszélni kezdett. Többek között azt mondta a követőknek: „A bizonyítékokat manipulálták. Nem volt bizonyíték.”

A közösségi médiában Jamal követői úgy gondolják, igazából a szellemi vezető feketék a kormány célpontjai. A TikTokon sokan megosztják Jamal korábbi videóit, amelyekben figyelmeztetett, „hogy érte jönnek”.

Rashad Jamalt bebörtönözték, mert az igazi elnyomók ellen beszélt!

@eugenedafiend74 He was arrested on false accusations. His baby mama and the feds got him! Smh! Spiritual warfare is real! They had to silence him because they didn't want him speaking the truth! He's a great teacher! Free him now! #RashadJamal #FreeRashadJamal #spiritual #blackgod ♬ original sound - DR. S.C.O.P.E.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!