Ingyenes programok

2024.03.20. 07:14

2024-ben visszatér Magyarország legnagyobb videójátékos eseménye, az OGEX

2022 és 2023 után 2024-ben, harmadik alkalommal indul útnak az Esport1 és a PlayIT Entertainment szervezésében Magyarország legnagyobb videójátékos rendezvénysorozata, az Országos Gaming Expo. Minden vármegyeszékhelyen ingyenesen látogatható kiállítások és versenyek várják az érdeklődőket.

MW

Forrás: Országos Gaming Expo/Facebook

Fotó: ANTAL ZSANI

Összesen 19 vármegyeszékhelyen töltik meg a csarnokokat a különböző színes és izgalmas programok március 22-től május 19-ig. 

A szervező célja, hogy a múlt, jelen és jövő játékosai, a gaming és geek kultúra rajongói egyaránt jól szórakozzanak az egész napra elegendő kikapcsolódást biztosító helyszíneken. 

Minden rendezvényhelyszín 10 órától nyitja meg a kapukat, hogy egészen 18 óráig örömet okozzon azoknak, akik szeretnének elmerülni a videójátékos és geek kultúrában.

A rendezvényeken a legkülönbözőbb videójátékokhoz és klasszikus értelemben vett sportokhoz, játékokhoz kapcsolódó programokon lehet részt venni. A helyszínen elkülönített állomások várják a látogatókat, ahol szakértő segítség mellett bárki elmerülhet a konzolok, a képregények, sőt akár a cosplayek világában is.

Az alábbi programokat kínálja 2024-ben az Országos Gaming Expo

Retro PC és Gaming-helyszín: 14 db retro PC és konzol várja a múlt rajongóit

Minecraft-helyszín: 6 db Xbox-konzolon, összesen 12 kontrollerrel a kezekben lehet belevágni az építőkockák felfedezésébe

Kickoff-sarok: 6 db PlayStation 5-konzolon, 12 kontroller és a világ legnépszerűbb sport videójátéka, az EA Sports FC 24

PC-helyszín: 12 db PC-n lehet kipróbálni a legnépszerűbb FPS-játékokat

Képregény-zóna: Egyedi képregények és képregényes programok

Star Wars-kiállítás: Vár a messzi, messzi galaxis, sőt még fénykardot is ragadhatsz!

Carfootball: Távirányítós autókkal kell gólokat lőni

Fociketrec: Ügyességi próba a futballisták számára értékes nyereményekkel

Duófoci: A klasszikus labdarúgás és a virtuális futball keveréke

Cosplay-bemutató: A jelmezkészítés művészete

Társasjáték és logikai játékok: Dixittől a Rizikón keresztül a Trónok harcáig

Kiegészítő eseményként érkezik a Magyar LoL Napja

2022-ben a FIFA 22, 2023-ban a Rocket League kapta a főszerepet az OGEX-en, mint a hivatalos esport játék. 2024-ben az EA Sports FC 24-ben mérik össze erejüket a versenyzők. Minden vármegyeszékhelyhez tartozik selejtező, Budapesthez összesen kettő, így összesen 20 kvalifikált játékossal rendezik meg a helyszíni döntőt a HUNGEXPO-n.

Május 18-án és 19-én a Budapesti Comic Conon ér véget a 2024-es Országos Gaming Expo, egész hétvégén 10:00-tól 18:00-ig látogatható az utolsó rendezvényhelyszín, ahol élőben lehet megtekinteni a már jól ismert programok mellett az OGEX 2024 EA Sports FC 24 OPEN területi győzteseinek összecsapásait.

Az OGEX-ről

Az OGEX, azaz Országos Gaming Expo Magyarország legnagyobb videójátékos rendezvénysorozata. 2024-ben harmadik alkalommal kerül megrendezésre az esemény, amely összefogja hazánk gamereit és a geek kultúra rajongóit. Képregények, társasjátékok, konzolok és PC-k várják a látogatókat, akik estébe nyúlóan próbálhatják ki az egyes helyszínek programjait. Az OGEX-hez 2024-ben az EA Sports FC 24 csatlakozik esport játékként. Minden állomást végigkísérnek a területi selejtezők, amelyeket a budapesti HUNGEXPO-n megrendezésre kerülő döntő követ.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!