valóra vált a szülők rémálma

2020.07.29. 16:47

19 milliót érő Disney-relikviát törtek össze a gyerekek

Jó hír, hogy nem menthetetlen Hamupipőke kastélya.

Múzeumba menni kisgyerekkel plusz radarok beélesítését igényli a szülőktől, akiknek bizonyára az egyik legszörnyűbb rémálma az, hogy csemetéjük véletlenül lever vagy összetör valamit.

Sanghaj üveg múzeumában valósággá vált a horrorsztori, ahol két fogócskázó gyerek összetörte a The Fantasy Castle, azaz a Fantázia kastély névre hallgató 19 millió dollárt érő üveg kompozíciót, mely tulajdonképpen a Hamupipőke kastélya ihlette Disney palota apró, ámde annál szemrevalóbb mása – írja a hirado.hu.

A kastélyt a spanyol Arribas testvérpár készítette 500 órányi munkával, 30 ezer üvegdarabból, valamint valódi arany felhasználásával. A 60 kilós mű fő tornya dőlt le a baleset során, ami persze a többi részletet is megrongálta. Az alkotók azonban optimisták, szerintük rendbe hozható a palota, azonban a koronavírus miatt egyelőre nem tudnak a helyszínre utazni a javítási munkálatokhoz, így egy ideig nem lesz kiállítva alkotásuk.

A gyönyörű üvegpalota egy testvérpár alkotása
Fotó: dycj / AFP

A People cikke szerint a szülők jelentették a történteket a múzeum alkalmazottainak, és vállalták a felelősséget a történtekért, bár azt nem tudni, milyen anyagi vonzattal kell számolniuk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!