horgászat

2020.06.25. 16:30

Remekelt a túrán az ifjú kuncsorbai tehetség

Lenyűgöző eredménnyel szerepelt egy maratoni horgászaton a helyi egyesület egyik legifjabb tagja a közelmúltban.

Szabó Lilla Laura

Több mint tíz kilónyi halat terelt a merítőbe Ákos

Forrás: Beküldött fotó

Gecser Gergőtől, a Kuncsorbai Horgászegyesület elnökétől megtudtuk, az ifjú sportszerelmes először vett részt egy hetvenkét órás horgásztúrán, ahová természetesen a szülei is elkísérték. Édesapja nagy rajongója ennek a sportnak, így szinte természetes volt, hogy fia pici korától kezdve lelkesedik a horgászatért.

– Csatári Ákos nagyon lelkes volt, tízéves kora ellenére felnőtteket megszégyenítő energiával állta a sarat a három nap alatt – kezdte Gecser Gergő. Az elnök hozzátette, a fiatalember igazán komolyan vette a feladatot, ráadásul az úgynevezett behúzós bojlis technikát alkalmazta, amelyet egyébként jellemzően később, érettebb korban használnak a horgászok.

– Főként azért is, mert ez elég nagy türelmet és kitartást igényel. Ákos bizony nem volt híján ezeknek, több, mint tíz kilogramm feletti pontyot, amurt és tokhalat terelt a merítőbe! – részletezte lelkesen a horgászegyesület elnöke. Hozzátette, természetesen végül minden pikkelyes visszakerült a vízbe.

– Fontosnak tartjuk kiemelni, hogy ez valóban egy sport, a természet és az állatok iránti tisztelettel űzzük. Remek dolog, amikor ilyen ifjú résztvevőkkel együtt töltjük a napokat, hiszen így a fiatalabb generációnak is átadhatjuk a tudásunkat, a tapasztalatokat és a természet megóvásával kapcsolatos szemléletet – fejtette ki Gecser Gergő. Bíznak benne, hogy a jövőben egyre többen felfedezik maguknak a sporthorgászat örömeit, és közöttük családok is akadnak majd szép számmal.

Több mint tíz kilónyi halat terelt a merítőbe Ákos
Fotó: Beküldött fotó

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!