Foci-Eb 2020

2021.06.15. 11:32

Cristiano Ronaldo még nem szerzett gólt Magyarországon

A portugálok ötszörös aranylabdás klasszisa eddig 27-szer futballozott magyarok ellen, 22 gólt szerzett, de Budapesten még nem talált a kapuba.

Budapest 20170903 Labdarúgás 2017 Ősz VB selejtező Magyarország Portugália Kádár Tamás Cristiano Ronaldo Fotó: Szabó Miklós Nemzeti Sport

Forrás: Nemzeti Sport

Fotó: Szabó Miklós

Kétezernégy novemberében Birminghamben kezdődött a történet, amelynek 28. fejezete kedd este a Puskás Arénában következik. A történet címe: Cristiano Ronaldo a magyarok ellen. Azon a birminghami mérkőzésen a West Bromwich csapatában Gera Zoltán találta magát szemben a Manchester United feltörekvő klasszisával, ő volt az első magyar, aki felnőtt-tétmérkőzésen találkozott vele. Legutóbb tavaly novemberben Torinóban a Ferencváros játékosai nézhettek farkas­szemet CR-rel a Juventus elleni BL-csoportmérkőzésen.

Eddig 27-szer lépett pályára magyar csapat vagy az ellenfél soraiban játszó magyar ellen. Van ebben a 27 találkozóban öt válogatott, négy klubmérkőzés CR aktuális csapata és egy magyar együttes között, a többi olyan összecsapás, amelyen egy-egy magyar játékos ellenfélként igyekezett felvenni a harcot. A 27 mérkőzésen 22-szer volt eredményes. Ez idáig négy magyar kapus – Csernyánszki Norbert, Király Gábor, Gulácsi Péter, Dibusz Dénes – kapott tőle gólt, ami ugyebár aligha változik meg kedden, hiszen előbbi kettő már visszavonult, utóbbi kettő pedig a válogatott keretének aktuális első és második számú kapusa, így ha be is talál, nem avat fel újabb magyar kapust.

Ám Isten tartsa meg azt a jó szokását, hogy Magyarországon még sohasem szerzett gólt!

Cristiano Ronaldo magyarok elleni mutatóját, illetve a La Gazzetta dello Sport újságírójával, Luca Bianchinnal készült miniinterjút megtekintheti a Nemzeti Sport Online-on!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!