Gazdaság

2017.06.26. 12:50

Nagyszabású beruházások: a diáksportot is szem előtt tartják

Napokon, heteken belül három iskolában és három óvodában kezdődnek gyermeksportfejlesztést érintő munkálatok, továbbá a szolnoki Véső úton is elindul a B. Nagy Pál vívócsarnok átépítése, valamint az Atlétikai Centrum megvalósítása.

Szoljon.hu

– Itt a nyár, befejeződtek a labdás sportágak bajnokságai, elkezdődött az iskolai vakáció, sokan üdülni indulnak. Ez a legoptimálisabb időszak a kivitelezések elvégzéséhez – válaszolt megkeresésünkre Rózsa József. A Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. ügyvezetőjétől az iránt érdeklődtünk, milyen sportjellegű fejlesztésre készül nyáron a város, illetve a munkálatokat koordináló Sportcentrum.

Legfontosabb, hogy megemlítsük, nem csupán a látványsportágakat, a profi és amatőr sportolókat érintő fejlesztésekre koncentrál az önkormányzat és a Sportcentrum NKft. Gyermekeink egészséges életmódra nevelését, valamint az iskolai testnevelést és a diáksportot szem előtt tartva is kell, hogy szóljanak a beruházások. A TAO-pályázatok által nyújtott támogatások ezt a célt is szolgálják, a most említett fejlesztések is e forrásból kezdődnek meg a nyáron – hangsúlyozta Rózsa József.

[caption id="" align="alignleft" width="640"] A látványterveken már jól látható, milyen is lesz majd a B. Nagy Pál Sportcsarnok a megyeszékhelyen
Beküldött fotók
[/caption]

Az ügyvezető felsorolta az idei nyári beruházásokat

A Széchenyi István Gimnázium sportcsarnokának parkettaburkolása kezdődik. Az aréna háromrétegű, rugalmas alápárnázást kap, hogy a talajfogásnál óvva legyenek az ízületek. A fejlesztés 45 millió forintba kerül. Két általános iskola sportudvara műanyag borítású rekortánt kap, szintén egészségmegőrzés, illetve baleset-megelőzés céljából. A 20x40 méteres pályák „felületkezelése” a Kőrösiben 40, a Tiszapartiban 43 millió forintba kerül.

Három helyi óvoda udvara szintén műanyag borítást kap

A minipályák a Szivárvány, a Zengő és a Gézengúz tagintézmények esetében összesen 10 millió forintos költséggel készülnek el.
Rózsa József a Véső úti városrészfejlesztési program első projektjéről számolt be, mégpedig a B. Nagy Pál sportcsarnok átépítéséről: megtörténtek a közbeszerzési folyamatok, s immáron a kivitelezési munkálatok is elkezdődnek.

E projektre vonatkozóan két TAO-s pályázatból, illetve a Magyar Vívó Szövetség támogatásából egyrészt megvalósul a sportcsarnok, továbbá annak öltözőrésze és a szociális helyiségekkel együtt történő teljes körű felújítása. Ez a csarnok, hasonlóan, mint elődje, ám magasabb színvonalon, kiszolgál több sportágat is. A megújuló épület tetejére pedig egy új vívócsarnokot építenek. E beruházás költsége meghaladja a 340 millió forintot.

Ezzel egyidőben megkezdődik egy másik nagyszabású beruházás is

A magyar kormány 2015 tavaszán bejelentette, hogy összesen 1,6 milliárd forinttal támogatja a szolnoki, a kecskeméti és a kisvárdai atlétikai centrumok létrehozását. A Szolnoki Atlétikai Centrum mintegy 527 millió forintból valósul meg. Ennek kiépítése a régi lelátó és öltözőépület lebontásával kezdődik. Helyükre új épületet húznak fel, az eddig hatsávos rekortánt 8 sávosra bővítik, ezzel együtt korszerűsítik a futófolyosót is.

Ezt az építményt meghosszabbítják, így helyet kapnak benne öltözők és irodahelyiségek is. Az atlétikai centrum egy dobópályával is bővül, ennek érdekében a város a MÁV-tól igényelt újabb területszerzéssel kiszélesíti a sportlétesítményt. A Szolnoki Atlétikai Centrum a Magyar Atlétikai Szövetség által jóváhagyott tervek szerint épül meg, amelyben korosztályos nemzetközi atlétikai versenyeket, illetve felnőtt magyar bajnokságot is rendezhetnek. A beruházás tovább növeli Szolnok sportturisztikai lehetőségeit – jegyezte meg a Sportcentrum Nkft. ügyvezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!