MARTFŰ

2017.08.26. 07:01

Aláírásgyűjtést szerveznek a sörgyártás megszűnése kapcsán

Lakossági aláírásgyűjtést szervez az önkormányzat a város civil szervezetivel és önkéntesek közreműködésével a Martfűn megszűnő sörgyártással kapcsolatban.

A Heineken-gyár meghatározó szereplője volt Martfű gazdasági életének

Fotó: Mészáros János

Honlapunkon már beszámoltunk arról, hogy jövő év januárjától teljesen megszűnik a sörgyártás a Heineken Hungária Zrt. Martfűi Sörgyárában.

A kialakult helyzet kezelésére, a város gazdasági stabilitásának fenntartása érdekében kezdeményezik az aláírásgyűjtést, melyről egyhangúlag döntött a képviselő-testület legutóbbi ülésén. Dr. Papp Antal előterjesztésében arról beszélt, hogy

a Heineken Hungária Zrt. eddig évi 87 millió forint iparűzési adót fizetett a városnak.

Ezek után, ha a jelenlegi terveiket megvalósítják, közel negyedére csökken, így a település működőképessége is veszélybe kerülhet.

Martfű polgármestere az ülésen segítséget, összefogást és együttműködést kért a helyzet megoldására térségünk országgyűlési képviselőjétől, a megyei önkormányzattól, a szakminisztériumtól és a kormánytól is – mindezt korábban honlapunknak is elmondta a településvezető.

Boldog István országgyűlési képviselő támogatásáról biztosította a kezdeményezést.

Ahogy az a város honlapján olvasható: Dr. Papp Antal bízik abban, hogy ez az együttműködés a Heineken tervei megváltoztatásának elősegítését vagy a település gazdasági helyzetének más módon történő erősítését eredményezi, ami mindenképpen szükséges ahhoz, hogy az önkormányzat a város jövőjét biztonságban tudhassa.

A Heineken-gyár meghatározó szereplője volt Martfű gazdasági életének
Fotós: Mészáros János

A városvezető az ülésen három lehetséges megoldást vázolt fel: a cég folytatja tovább itt a termelést, az állam átveszi a martfűi sörgyárat vagy támogatást kap az önkormányzat ipari park létrehozására irányuló pályázata.

Ha ez utóbbi valósulna meg, az új befektetőket, jelentős iparűzésiadó-bevételt és számos új munkahely létrehozását jelentené.

J. Zs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!