JÁSZJÁKÓHALMA

2017.07.27. 10:25

Az Öreg Iskola felújításával új kulturális tér jön létre

Régóta szerették volna felújítani Jászjákóhalma képét alapvetően meghatározó, a 31-es főút mentén található Öreg Iskolát, eddig azonban nem volt forrás a kivitelezéshez.

Banka Csaba

Terjéki Tünde, Jászjákóhalma polgármestere

Fotó: Banka Csaba

Terjéki Tünde polgármester honlapunknak elmondta, hogy ez a helyzet alapvetően megváltozott, hiszen az önkormányzat egy korábban beadott, a felújítást célzó pályázatát pozitívan bírálták el.

A kistelepülés 36,8 millió forint támogatást nyert a feladatra. A felújítás előkészítése megkezdődött, a támogatási szerződés aláírását követően nyílik majd lehetőség a közbeszerzés elindítására. Várhatóan jövő tavasszal kezdődhet meg a kivitelezői munka, amelynek keretében lecserélik a régi tetőt, új nyílászárókat állítanak be, illetve megtörténik a külső homlokzat felújítása.

Terjéki Tünde, Jászjákóhalma polgármestere
Fotós: Banka Csaba

A polgármester elmondta, hogy a régi épület felújításával egy új kulturális tér alakul ki a faluban. Az épületben már korábban berendezték a községre jellemző iparosmesterségek bemutatóműhelyeit, a felújítás után pedig szeretnék ide költöztetni a helytörténeti gyűjtemény kiállítását, illetve Laki Ida festőművész állandó tárlatát, de várhatóan volna hely közösségi rendezvények megszervezéséhez is az Öreg Iskolában.

B. Cs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!