Mesterszállás

2017.07.26. 09:30

Az óvodát, az iskolát és a hivatalt is érinti a fejlesztés

Nagyszabású fejlesztésekre készülnek Mesterszálláson. A pályázati tervek már elkészültek, s kedvező elbírálás esetén hamarosan elkezdődhet az érdemi munka is.

Szilvási Zsuzsa

Már teljesen befonta a növényzet a községházát

Fotó: Mészáros János

A fejlesztés egyaránt érinti a polgármesteri hivatal épületét, az általános iskolát és az óvodát is. Az energetikai beruházás keretében sor kerül az épületek szigetelésére, a nyílászárók cseréjére, a fűtés korszerűsítésére, illetve megújuló energiaforrásokat is felhasználnak a későbbiekben az üzemeltetés során.

Mindennek köszönhetően a korábbinál jóval hatékonyabbá, takarékosabbá válhat az intézmények működése, az iskolába és óvodába járó gyermekek számára a korábbinál sokkal komfortosabb, modernebb körülményeket tudnak majd biztosítani.

Sajnos a községházát befutó vadszőlőt le kell fejteni a falakról a felújítás miatt
Fotós: Mészáros János

Ugyanakkor a községháza felújításának kényszerű hozadékaként áldozatul esik az a dús növényzet, amely az évtizedek során szinte teljesen befonta az épületet. A falak szigetelését ugyanis nyilvánvalóan csak úgy lehet megoldani, ha ezeket az ágakat és leveleket előbb lefejtik a homlokzatról. „Cserébe„ viszont sokkal korszerűbbé válik az épület.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!